Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Feyenoorders stralend middelpunt Sophia TV

Georginio Wijnaldum en Luc Castaignos hebben donderdagmiddag een bezoek gebracht aan het Kinderziekenhuis Erasmus MC-Sophia. De twee jeugdinternationals schoven aan in de uitzending van Sophia TV dat op alle slaapkamers en -zalen live is te volgen door de jonge patiënten. Het gesprek kwam al snel op de bevrijdende overwinning van woensdagavond op VVV-Venlo, die ook aan de kinderen in de studio niet onopgemerkt voorbij was gegaan. ‘Het was een mooie avond voor ons allemaal’, zei Wijnaldum door de microfoon. ‘En ik ben blij dat ik vanmiddag hier bij jullie in het ziekenhuis kan zijn.’


Niet alle jonge patiënten waren in staat om naar de televisiestudio in het Sophia te komen. Wijnaldum en Castaignos deden de groeten aan een flink aantal kinderen verspreid over het kinderziekenhuis, waarbij het tot hilariteit van de kinderen in de studio even zoeken was voordat ze de juiste camera hadden gevonden om zich tot te richten. Gevolgd door meerdere camera’s ging het tweetal vervolgens de slaapzalen langs. Niet zonder resultaat, want aan elk bed waar ze verschenen brak bij het patiëntje een grote lach door.



Gevoetbald werd er ook in het Sophia. De afdeling Dagbehandeling bestaat vijfentwintig jaar en om dit jubileum luister bij te zetten werden Wijnaldum en Castaignos gevraagd beiden te scoren in een voor de speciale gelegenheid neergezet doel. De jeugdinternationals schoten raak, waarop zij het dringende advies kregen dat aanstaande zondag in Alkmaar tegen AZ ook te doen. Wijnaldum en Castaignos leken daar allebei wel oren naar te hebben en vertrouwden de aanwezigen toe hun best te zullen doen om de doelpunten in Alkmaar voor elkaar te krijgen.



Nadat de laatste handtekeningen waren gezet en iedereen die het wilde met de Feyenoorders op de foto was gegaan, konden de kinderen terugkijken op een geslaagde middag. Leroy Fer hebben ze helaas niet kunnen ontvangen. De Feyenoord-ambassadeur van het Sophia moest tot zijn eigen spijt verstek laten gaan vanwege de knieblessure die hij afgelopen zondag heeft opgelopen.



De samenwerking tussen Feyenoord en het Erasmus MC-Sophia bestaat sinds augustus 2003. Feyenoord probeert op diverse manieren het leven van zieke kinderen op een leuke manier te veraangenamen. Een van de onderdelen van deze samenwerking is de jaarlijkse Sophia Dag. Daarnaast heeft het Erasmus MC-Sophia aan het begin van ieder seizoen de primeur van de presentatie van de nieuwe selectie.