Fanshop
Fanshop

Topper tussen Feyenoord onder 19 en Ajax A1 onbeslist

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft de topper tegen Ajax A1 zaterdag met 1-1 gelijk gespeeld. Larbi El Harouchi zorgde met een treffer voor het punt. Jordy Toorenburg en Jordy van Deelen maakten de doelpunten voor Onder 18, dat op eigen veld te sterk was voor MVV A1. Onder 17 won in het bekertoernooi met 1-2 van VVV/Helmond Sport B1 en verzekerde zich daarmee van een plekje in de volgende ronde. Onder 15 verloor met 2-1 bij Sparta Rotterdam C1 en Onder 14 kwam op bezoek bij Willem II/RKC C2 niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Onder 16 was vrijgeloot in het bekertoernooi en hoefde zodoende niet in actie te komen.
ONDER 19 EN AJAX A1 IN EVENWICHT IN TOPPER
Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdag een punt overgehouden aan de topper tegen Ajax A1. Op Varkenoord kwamen de Amsterdammers in de eerste helft op voorsprong, maar pakte O/19 in de tweede helft via El Harouchi een verdiend punt. Door het gelijke spel blijft het verschil met Ajax op de ranglijst een punt in het voordeel van de Rotterdammers.
Trainer Jean-Paul van Gastel zag een leuke wedstrijd. 'Dat kwam vooral doordat er veel fouten werden gemaakt. Dit zijn altijd speciale duels en zeker gezien de stand op de ranglijst was het echt een topper. Vooral in de eerste helft hebben we te weinig gevoetbald. We hadden vandaag echt de kans om van Ajax te winnen.'
O/19 begon het duel als koploper en ontving met Ajax de nummer twee van de ranglijst. De Rotterdammers begonnen goed, maar moesten gedurende het eerste bedrijf toezien hoe Ajax steeds beter in de wedstrijd kwam. Feyenoord/Excelsior vergat te voetballen en zag hoe de Amsterdammers langzaam de overhand namen.
Na een halfuur zetten de bezoekers dat overwicht om in een voorsprong. Een vrije trap vanaf de zijkant werd binnen gekopt: 0-1. Feyenoord/Excelsior slaagde er te weinig in gevaarlijk te worden en de Rotterdammers kwamen in het vervolg van de eerste helft niet in kansrijke positie voor de doelman van Ajax.
In de tweede helft kwam Feyenoord/Excelsior voetballend sterker voor de dag. De combinaties kwamen beter uit de verf en het tempo lag hoger dan voor rust. Toen na 55 minuten een speler van Ajax na een forse overtreding met rood van het veld werd gestuurd, schakelde O/19 nog een tandje bij.
Twintig minuten voor tijd kwamen de Rotterdammers verdiend op gelijke hoogte, na een raak afstandschot van El Harouchi. De middenvelder was de spil van het knappe aanvallende spel van O/19 in de tweede helft. Hoe belangrijk de rol van El Harouchi was, werd duidelijk toen hij vijf minuten later uitviel: het niveau van Feyenoord/Excelsior zakte snel terug zonder de doelpuntenmaker.
In de slotfase had Feyenoord/Excelsior de mogelijkheid om Ajax de genadeslag toe te brengen, want de Amsterdammers kwamen er zelf nauwelijks meer uit. Maar door verkeerde keuzes en slordigheden in de eindfase van de Rotterdamse aanvallen bleef O/19 op 1-1 steken. 
Feyenoord/Excelsior O/19 - Ajax A1 1-1
Scoreverloop:
32' 0-1
68' 1-1 El Harouchi
Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19: Konijnenburg; Kruithof, Smith, Van Huijgevoort (85' Steenvoorden), Van den Engel; Jansen, Bouwmeester, El Harouchi (73' Rashid); Schoonheijm (63' Velder), Van Buren en Manu.

OPNIEUW OVERWINNING VOOR ONDER 18
Feyenoord/Excelsior onder 18 is na zeven competitieduels nog altijd zonder puntenverlies. De Rotterdammers versloegen zaterdag op eigen veld concurrent MVV A1 met 2-0 en blijven daardoor de ranglijst aanvoeren. Het team van trainer Jan Gösgens had aan één helft genoeg om met de Limburgers af te rekenen. 
MVV is een van de concurrenten van O/18 in de strijd om de titel. Met enkele spelers in de gelederen die al met het eerste elftal van de Maastrichtenaren meespeelden, waren de Limburgers een geduchte tegenstander. Feyenoord/Excelsior was daarom gebrand op een goed resultaat.
De Rotterdammers hadden vanaf het begin van het duel een overwicht en zetten de bezoekers onder druk. Na twintig minuten kon voor het eerst gejuicht worden in het kamp van O/18. Joey van der Velden slingerde een vrije trap goed voor het doel en Jordy Toorenburg knikte de bal snoeihard raak: 1-0.
Van der Velden was daarna zelf dicht bij een verdubbeling van de score, maar de paal stond succes voor de middenvelder in de weg. MVV werd op haar beurt nauwelijks gevaarlijk en hoopte de rust zonder verdere schade te halen. Dat lukte niet want het was opnieuw Van der Velden die aan de basis stond van een treffer. Dit keer gaf hij de bal goed mee aan de mee opgekomen Jordy van Deelen, die de 2-0 op het scorebord zette.
In de tweede helft kreeg O/18 meerdere kansen om de score uit te bouwen, maar de scherpte ontbrak bij de Rotterdammers. MVV kreeg nog een tweetal mogelijkheden, maar de bezoekers slaagden er niet in doelman Michael Osseweijer te passeren.
Bij Gösgens overheerste na afloop de tevredenheid. 'Het was een dikverdiende overwinning, tegen een sterke tegenstander die meedoet voor de titel. We hebben veel kansen gecreëerd en hebben weinig weggegeven. Prima.' 
Feyenoord/Excelsior O/18 - MVV A1 2-0
Scoreverloop:
21' 1-0 Toorenburg
43' 2-0 J. van Deelen
Opstelling Feyenoord/Excelsior O/18: Osseweijer; Y. van Deelen, Van Oosten, Blokland (77' Van der Laan), J. van Deelen; Agatowski, Van der Velden (67' Samsey), Cornelissens (82' Scholman); Toorenburg (65' J. Steenvoorden), Balrak en Berkvens.

ONDER 17 BEKERT VERDER NA ZEGE OP VVV/HELMOND SPORT B1
Feyenoord/Excelsior onder 17 heeft zich zaterdag verzekerd van een plekje in de volgende ronde van het bekertoernooi. Het team van trainer Cor Adriaanse won op bezoek bij VVV/Helmond Sport B1 met 1-2. De zege werd via doelpunten van Vincent Janssen en Jean-Paul Boëtius al voor de rust vormgegeven.
Adriaanse zag zijn ploeg vooral in de eerste helft goed voetballen. 'De eerste helft was heel aardig en dat resulteerde dan ook gelijk in twee treffers. We hadden er toen met een beetje geluk ook meer kunnen maken. Na de rust liepen we wat te veel achteruit, maar serieus in de problemen zijn we eigenlijk nooit geweest.'
De start van O/17 was fel en al na tien minuten leidde dat tot de eerste treffer voor de Rotterdammers. Op een schot van Anass Achahbar had de doelman van VVV/Helmond Sport nog wel een antwoord, maar de rebound van Janssen was hem te machtig: 0-1.
Twintig minuten later werd het 0-2. Opnieuw was Achahbar bij het doelpunt betrokken. De middenvelder gaf goed voor op Boëtius, die bij de tweede paal feilloos de tweede Rotterdamse treffer binnen werkte. Voor de pauze kreeg O/17 vervolgens ook nog een goede kans op de 0-3, maar Janssen slaagde er vanaf drie meter niet in de bal in het doel te krijgen: de spits schoot over.
In de tweede helft liet O/17 zich meer inzakken. De thuisploeg kon daardoor iets meer aan aanvallen gaan denken, maar werd nauwelijks gevaarlijk. Uit het eerste echte gevaar, na 55 minuten, was het toch raak voor VVV/Helmond Sport, dat uit de aansluitingstreffer hoop putte voor de slotfase.
Na de 1-2 probeerde VVV/Helmond Sport met opportunistisch spel O/17 in de problemen te brengen, maar de vele lange ballen brachten de Rotterdammers niet in de war. Kevin Gomez Nieto was met een kopbal nog dichtbij de definitieve beslissing, maar zag zijn inzet op de lat belanden.
VVV/Helmond Sport B1 - Feyenoord/Excelsior O/17 1-2
Scoreverloop:
10' 0-1 Janssen
33' 0-2 Boëtius
55' 1-2
Opstelling Feyenoord/Excelsior O/17: Franken; Maatsen, Kongolo, Rekik, Woudenberg; Sleegers (70' Driebergen), Thong, Achahbar; Boëtius, Janssen (64' Dercks) en Olijfveld (58' Gomez Nieto).

ONDER 15 ONDERUIT BIJ SPARTA ROTTERDAM C1
De derby tussen Sparta Rotterdam C1 en Feyenoord/Excelsior onder 15 is zaterdag gewonnen door Sparta. O/15 was op Sportpark Nieuw Terbregge gelijkwaardig aan de thuisploeg, maar ging door individuele fouten met 2-1 onderuit. Junior Albertus maakte de enige treffer voor Feyenoord/Excelsior.
O/15 begon goed aan het duel met stadsgenoot Sparta. De ploeg van trainer Joop Hiele liet zich iets verder inzakken dan normaal en verraste daar de thuisploeg mee. Voetballend had Feyenoord/Excelsior de overhand en na tien minuten leverde dat de voorsprong op. Djazz Manusama bereikte na een knappe aanval Albertus, die koel afrondde: 0-1.
Ook daarna bleef O/15 goed voetballen en had het weinig van Sparta de duchten. Na een halfuur kwamen de Spartanen toch op voorsprong na miscommunicatie in de defensie van Feyenoord/Excelsior. Jop Knoester liet een bal lopen in de veronderstelling dat die een prooi zou zijn voor de uitkomende doelman Tim van der Linden, maar die miste de bal, waarna Sparta eenvoudig gelijk kon maken.
De klap van de tegentreffer dreunde bij Feyenoord/Excelsior lang door, waardoor van het goede voetbal weinig over bleef. O/15 was van slag en snakte naar de pauze. Die werd zonder verdere schade gehaald.
In de tweede helft zag het voetbal van O/15 er weer wat beter uit, al kreeg de ploeg uit Rotterdam-Zuid al snel een nieuwe tik te verwerken. Bij een vrije trap van Sparta vanaf de zijkant werd onvoldoende ingegrepen, waardoor een aanvaller van de thuisploeg bij de eerste paal de 2-1 kon binnen tikken. Feyenoord/Excelsior nam in de slotfase vervolgens meer risico, maar de gelijkmaker bleef uit.
'Gezien de verhoudingen op het veld had ik beter kunnen leven met een gelijkspel', beschouwde Hiele na op het duel. 'Maar de nederlaag is in zoverre terecht, dat we hem aan onszelf te danken hebben. De doelpunten geven we gewoon weg. Dat is jammer.'
Sparta Rotterdam C1 - Feyenoord/Excelsior O/15 2-1
Scoreverloop:
11' 0-1 Albertus
28' 1-1
47' 2-1
Opstelling Feyenoord/Excelsior O/15: Van der Linden; Ulusoy, Knoester, Yalamoglu, Gronsveld; De Vos, Manusama, James, Albertus (57' Lenzini), Da Silva en Lubanzadio (53' Proost).

ONDER 14 EN WILLEM II/RKC C2 SCOREN NIET
Feyenoord/Excelsior onder 14 is er zaterdag niet in geslaagd de uitwedstrijd met Willem II/RKC C2 in winst om te zetten. In Waalwijk bleven de Rotterdammers, die de Brabanders op elk front de baas waren, steken op een 0-0 gelijkspel.
'We hebben uitstekend gespeeld', was trainer Rob Kurvers na afloop lovend. 'We troffen in Willem II/RKC een tegenstander die de ruimtes erg klein hield. Dat maakte het voor ons lastig voetballen, maar we zijn tot het einde geconcentreerd gebleven. Het enige minpuntje is dat we niet hebben gescoord.'
Het werd O/14 al snel duidelijk dat Willem II/RKC zich vooral richtte op het voorkomen van tegentreffers. De Rotterdammers hadden er moeite mee om een gaatje te vinden in de hechte defensie van de thuisploeg. In de eerste helft slaagde O/14 er ondanks een duidelijk veldoverwicht dan ook niet in kansen te creëren.
Na de pauze ging dat beter. Feyenoord/Excelsior bleef geconcentreerd op zoek naar mogelijkheden om door de muur van de Willem II/RKC heen te komen. Marlon Slabbekoorn was twee keer dicht bij een treffer maar had geen geluk: zijn eerste inzet eindigde op de lat, de tweede ging net naast.
Ondanks dat O/14 dominant bleef, slaagden de Rotterdammers er niet in de doelman van de thuisploeg te verschalken. De keeper van de Brabanders redde een paar keer knap. Ook Feyenoord-doelman Mike van Vliet verdedigde zijn doel met succes, al was dat geen heel lastige opgave. Van Vliet werd geen enkele keer op de proef gesteld en hield daardoor naast zijn doel ook zijn tenue schoon.
Willem II/RKC C2 - Feyenoord/Excelsior O/14 0-0
Opstelling Feyenoord/Excelsior O/14: Van Vliet; Kingsale, Eyongakpa, Van der Meer, Verdonk; Hammouti (52' Schuurman), Slabbekoorn, Korporaal; Den Hoedt, Bilendo (65' Sonha) en Conraad.