Beloften ondanks overwicht gelijk tegen Jong FC Twente

Jong Feyenoord/Excelsior is maandagavond blijven steken op een 1-1 gelijkspel tegen Jong FC Twente. De ploeg van coach André Hoekstra had vrijwel de hele wedstrijd het overwicht, maar verzuimde om de verhoudingen op het veld ook op het scorebord duidelijk te maken. Middenvelder Jerson Ribeiro maakte het enige Rotterdamse doelpunt van de wedstrijd, Arnold Bruggink zorgde namens de bezoekers voor de gelijkmaker. Jong Feyenoord/Excelsior begon met de selectiespelers Darley, Adil Auassar, Michael Lumb, Ruben Schaken, Fedor Smolov en Jerson Cabral in de basis.
De Rotterdamse beloften beleefde een droomstart op Woudestein, met dank aan middenvelder Benjamin Baltes. De Duitser werd al na een minuut op de punt van het zestienmetergebied hardhandig van de bal gezet, met een logische vrije trap als gevolg. Specialist Jerson Ribeiro nam plaats achter de bal was en krulde die fraai in de korte hoek van het doel.

Jong FC Twente stond zo al op achterstand terwijl het nog nauwelijks in balbezit was geweest. De wake-up call had effect, want in het kwartier dat volgde trokken de Tukkers het initiatief geheel naar zich toe. De thuisploeg moest daarbij constant op haar hoede zijn voor de gevaarlijke voerhoede van de bezoekers, die naast spits Ninos Gouriye bestond uit onder meer de aanwinsten Anouar Diba en Arnold Bruggink. De laatste zorgde na krap een kwartier spelen voor de gelijkmaker, door op aangeven van Gouriye met een droge knal vanaf elf meter doelman Darley te passeren.

Daarmee kwam direct een einde aan de kortstondige opleving van Twente, want vanaf de gelijkmaker werd plots weer veel meer ruimte weggegeven door de bezoekers. Jong Feyenoord/Excelsior maakte daar dankbaar gebruik van door met bij vlagen prima combinatiespel de Tukkers in de problemen te brengen. Halverwege de eerste helft leverde dat bijna resultaat op, toen Baltes vanaf de linkerkant naar binnen trok en in het zijnet schoot. Vijf minuten later mocht Ribeiro voor de tweede keer aanleggen voor een vrije trap, maar ditmaal schoot hij net naast.

Twente bleef ook na rust voornamelijk gokken op de counter. Echt gevaarlijk wilde de ploeg van trainer Jos Daerden echter niet worden, helemaal niet nadat spelmaker Bruggink twintig minuten voor tijd naar de kant werd gehaald. Jong Feyenoord/Excelsior bleef het ondertussen veelvuldig via de zijkanten proberen. Zo gaf Ruben Schaken een kwartier voor tijd een perfecte voorzet vanaf rechts, maar invaller Osama Rashid liet zich voor het doel wegzetten door zijn tegenstander. Een kwartier eerder tikte de spits de bal op aangeven van Adil Auassar net naast.

Jong FC Twente werd in de slotfase nog eenmaal gevaarlijk, toen Diba met een volley vanaf achttien meter Darley probeerde te verschalken, maar de aanvaller mikte net over.

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong FC Twente 1-1

2’ 1-0 Ribeiro
13’ 1-1 Bruggink

Scheidsrechter: J. de Goeij

Geel: -

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Darley; Eekman, A Cohen, Auassar, Lumb; Ribeiro, Baltes, Waisapy; Schaken, Smolov (46’ Rashid) en Cabral (46’ Morais)