Feyenoord O/16 deelt punten met Spartaan’20 B1

Feyenoord/Excelsior O/16 heeft zondagmiddag de competitiewedstrijd uit tegen Spartaan’20 B1 met 2-2 gelijkgespeeld. De ploeg van trainer Gaston Taument kwam vier minuten voor het einde van de reguliere speeltijd dikverdiend op gelijk hoogte. ‘Eigenlijk verdienden we zelfs om te winnen, maar met een punt ben ik ook tevreden’, zei Taument na afloop.
De oefenmeester zag zijn ploeg halverwege de eerste helft op voorsprong komen. Jesse Driebergen trok de bal vanaf de rechterflank hard voor het doel langs, waar aanvallende middenvelder Cas Knoester overtuigend tegendraads binnenschoot. De voorsprong was echter al snel verkeken, want vijf minuten later vond uit een vrije trap ook de thuisploeg het net.

Feyenoord was heel de eerste helft de betere ploeg geweest met verzorgd voetbal. Na de rust ging de ploeg van Taument mee in het vechtvoetbal van Spartaan’20 B1, maar bleef het desondanks gevaarlijk. Toch nam de thuisploeg de leiding na ruim een uur spelen.

‘Daarna hebben wij het restant opportunistisch gespeeld en kwam Spartaan er geen moment meer aan te pas’, zei Taument. Zijn ploeg creëerde de ene na de andere kans en kreeg vlak voor tijd de beloning. Patrick Lopes Martins De Veiga kreeg in de kluts de bal voor zijn voeten en zette de 2-2 eindstand op het scorebord.

Spartaan’20 B1 – Feyenoord/Excelsior O/16 2-2

23’ 0-1 Knoester
28’ 1-1
66’ 2-1
76’ 2-2 Lopes Martins De Veiga

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/16: De Fockert; Van de Ruit, Lopes Cabral, Van Beek, Maatsen; Dekker, Knoester, Kasdorp (60’ Kassels); Driebergen, Geyah Darjij en Lopes Martins De Veiga.