Been: ‘Hadden meer dan een punt verdiend’

Feyenoord-trainer Mario Been zat zondagmiddag met gemengde gevoelens achter de tafel tijdens de persconferentie na afloop van Feyenoord tegen Roda JC Kerkrade. De oefenmeester was blij dat zijn ploeg in de slotfase toch nog een punt uit het vuur had weten te slepen, maar vond dat zijn elftal eigenlijk op meer dan een remise aanspraak mocht maken. ‘Dat punt was loon naar werken, maar ik vind dat we meer hadden verdiend’, zei Been.
De oefenmeester zag zijn experiment met Georginio Wijnaldum als aanvallende middenvelder goed uitpakken, want onder aanvoering van de jeugdinternational kregen de Rotterdammers in de openingsfase meerdere grote kansen. ‘Die maken we niet af en vervolgens maakt Roda uit de eerste de beste kans de 0-1’, zei Been. ‘De ploeg kreeg daarmee toch weer een tik. Daardoor raakten we even het initiatief kwijt.’

Vlak voor rust waren er vervolgens twee discutabele momenten met de strafschop die Feyenoord werd onthouden na een overtreding op Karim El Ahmadi en het vanwege vermeend buitenspel afgekeurde doelpunt van Luc Castaignos. ‘Ik dacht daar anders over dan de scheidsrechter, maar wil zeker niet naar hem wijzen’, zei Been. ‘Dit zijn dingen die nu eenmaal gebeuren in het voetbal.’

Been hamerde er in de rust bij zijn spelers op vooral de zijkanten te blijven zoeken tijdens de tweede helft. ‘Ik ben trots op de veerkracht die het elftal in de tweede helft heeft getoond’, zei de coach. ‘De jongens zijn blijven knokken en hebben geloof in zichzelf gehouden. We kregen meerdere uitgespeelde kansen en kwamen vlak voor tijd dikverdiend op gelijke hoogte.’