Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Feyenoorders kruipen in huid van scheidsrechter

Stefan de Vrij, Adil Auassar en Bruno Martins Indi zijn woensdagmiddag in de huid van een scheidsrechter gekropen. De drie Feyenoorders floten meerdere wedstrijden tijdens een voetbaltoernooi op het Afrikaanderplein in Rotterdam. Zij deden dat als ambassadeur van Scoren op Zuid tijdens een door Feyenoord in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation georganiseerd voetbaltoernooi.

Naast het leiden van de wedstrijden tussen de jeugd uit de Afrikaanderwijk assisteerden de Feyenoorders ook bij diverse voetbalactiviteiten. Zo werd onder meer de snelheid gemeten waarmee de jonge voetballers op doel schoten. Tussen de bedrijven door ontkwamen De Vrij, Auassar en Martins Indi niet aan het uitdelen van handtekeningen aan de ruim tweehonderd aanwezige kinderen.



Scoren op Zuid is de verzamelnaam van een project waarbij Feyenoord samenwerkt met de Deelgemeente Feijenoord en Rotterdam Sportsupport. De drie partijen hebben de krachten gebundeld ten behoeve van de bewoners in het gebied waar Feyenoord haar roots heeft. Via Scoren op Zuid richt Feyenoord zich in eerste instantie op de jeugd tot en met 23 jaar in de Deelgemeente Feijenoord. Daarnaast ondersteunt het de schoolsportverenigingen op de gehele Linker Maasoever.



Het voetbaltoernooi werd gespeeld door jongeren uit de Afrikaanderwijk, die deelnemen aan het project Meedoen, Leren, Winnen van de Johan Cruyff Foundation. Het project is erop gericht om jongeren te betrekken bij hun buurt. Ze leren in groepen van acht tot tien personen een aantal vaardigheden voor het opzetten van een activiteit met alle daarbij behorende randactiviteiten. Op deze manier is ook het voetbaltoernooi van woensdagmiddag tot stand gekomen.