Fanshop
Fanshop

Van Dijk speelklaar voor duel met Heerenveen

Rob van Dijk is aanstaande zondag als Feyenoord het opneemt tegen sc Heerenveen inzetbaar. De doelman kampte de afgelopen dagen met een blessure aan zijn elleboog, maar is fit genoeg om onder de lat plaats te nemen. ‘Rob heeft vandaag een laatste test ondergaan en kan spelen tegen Heerenveen’, zei trainer Mario Been vrijdag. ‘Hij is belangrijk voor ons met zijn ervaring en de leiding die hij geeft aan de verdediging.’
Van Dijk keepte vrijdagochtend tijdens de afsluitende partijvorm van de groepstraining mee in het beoogde basiselftal voor het duel met de Friezen. Fedor Smolov trainde na een hamstringblessure ook weer volledig mee. ‘We zullen zaterdag kijken hoe zijn lichaam hier op reageert en op basis daarvan een beslissing nemen of hij er tegen Heerenveen bij is’, aldus Been.

Been kan tegen sc Heerenveen niet beschikken over de met een blessure langdurig uitgeschakelde Bart Schenkeveld, Jon Dahl Tomasson, Dani Fernández, Leroy Fer en Sekou Cissé. Kamohelo Mokotjo is fit genoeg om tegen de Friezen bij de wedstrijdselectie te zitten. De Zuid-Afrikaanse middenvelder maakte afgelopen maandag zijn rentree bij de beloften na een knieblessure.