Fanshop
Fanshop

Makaay aan de slag met aanvallers Feyenoord

Roy Makaay heeft zich woensdagochtend voor het eerst dit seizoen als trainer bij de groepstraining van Feyenoord gemeld. De afgelopen zomer gestopte topaanvaller voegde zich bij de technische staf en ging het laatste deel van de oefensessie aan de slag met de aanvallers binnen de selectie van de Rotterdamse club. ‘Het was leuk, ook al was het groepje aanvallers nog klein’, zei Makaay na afloop.
De voormalig Europees topscorer van het jaar zag slechts een deel van de selectie van Feyenoord op Varkenoord verschijnen. Naast de geblesseerden ontbraken op het trainingsveld ook meerdere Feyenoorders vanwege interlandverplichtingen, waaronder Ricky van Haaren, Kelvin Leerdam en Jerson Cabral. Het drietal speelt woensdagavond met Jong Oranje een oefenduel met de leeftijdsgenoten van Denemarken.Makaay zal in principe elke woensdag meelopen als trainer bij het eerste elftal, waarbij hij zich specifiek zal richten op de aanvallers. ‘Zolang mijn agenda het toelaat, zal ik dit elke woensdag doen’, zei hij. De voormalige aanvaller van Feyenoord volgt dit seizoen samen met Giovanni van Bronckhorst de trainerscursus bij de KNVB. Daarnaast is hij trainer van Feyenoord/Excelsior O/13 en loopt hij stage bij de lichting O/17 van coach Cor Adriaanse. Makaay is eveneens als assistent verbonden aan het Nederlands elftal voor spelers onder de negentien jaar.

Dat Makaay het scoren nog niet is verleerd, bewees hij woensdagochtend aan het einde van de groepstraining. De oud-Feyenoorder schoot vanaf de rand van het strafschopgebied één bal op Darley en gaf de Braziliaanse doelman direct met een bekeken schot in de hoek het nakijken.