Fanshop
Fanshop

Feyenoorders eisen hoofdrol op bij Jong Oranje

Jong Oranje heeft woensdagavond een oefenduel met de leeftijdsgenoten van Denemarken op overtuigende wijze gewonnen. De ploeg van KNVB-coach Cor Pot won de eerste wedstrijd sinds de uitschakeling voor het Europees kampioenschap van 2011 met 1-3. In Denemarken waren het Feyenoorders die de hoofdrollen voor zich opeisten.
Zo luisterde Kelvin Leerdam zijn debuut op met de openingstreffer, op aangeven van Jerson Cabral. De linksbuiten kreeg even later in de tweede helft ook een strafschop mee, die werd verzilverd door Bas Dost. De aanvaller van sc Heerenveen tekende ook voor de derde Nederlandse treffer. Naast Leerdam debuteerde ook Ricky van Haaren in Jong Oranje, net als de dit seizoen voor Excelsior uitkomende Jordy Clasie en Kaj Ramsteijn.

Oranje nam pas in de tweede helft afstand van Denemarken. Dat kon niet los worden gezien van de inbreng van Van Haaren, Clasie, Leerdam en Ramsteijn, die alle vier in de rust invielen. ‘Ricky van Haaren en Jordy Clasie spelen al jaren samen op het middenveld. Bij Feyenoord in de jeugd en ook in Onder 19’, zei Pot na afloop tegen Ons Oranje. ‘Tel daarbij nog de Feyenoorders Jerson Cabral en Kelvin Leerdam en dan weet je dat die jongens elkaar door en door kennen.’