Fanshop
Fanshop

Jongeren Wijkschool Zuid bezoeken Feyenoord

Negen jongeren die zijn aangesloten bij de Wijkschool Zuid hebben woensdag samen met verschillende begeleiders een bezoek gebracht aan Feyenoord. Zij bezochten in de ochtend de training van de eerste selectie, brachten vervolgens op Varkenoord een bezoek aan clubarchivaris Henk van der Stoep en kregen tot slot een rondleiding door De Kuip. De groep werd namens Feyenoord begeleid door Fancoach Rogier Wijsbroek.
Via de Wijkschool volgen jongeren die kampen met problemen op het gebied van school, werk, gedrag, wonen of schulden een speciaal traject dat ertoe moet leiden dat zij bijvoorbeeld een opleiding kunnen gaan volgen. ‘Ze leren bij ons bijvoorbeeld om verantwoordelijkheid te dragen, elke dag op tijd te komen en afspraken na te komen’, zegt Rachid El Khalifi, begeleider namens Wijkschool Zuid en tevens aanvaller in het eerste elftal van Sportclub Feyenoord.

‘Het Fancoachproject van Feyenoord en de Wijkscholen hebben ongeveer dezelfde doelgroep, namelijk jongeren tot 23 jaar die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken’, zegt Fancoach Wijsbroek. ‘Omdat Rachid zelf bij Feyenoord voetbalt, ontstond het idee om gezamenlijk een activiteit te organiseren. Dit is goed voor zowel de Wijkschool als Feyenoord.’Nadat de jongeren de ochtendtraining van de eerste selectie hadden bekeken, verplaatsten ze zich naar het clubgebouw van Varkenoord, waar clubarchivaris Van der Stoep ze alles bijbracht over de geschiedenis van Feyenoord. In een amusante presentatie, die was doorspekt met persoonlijke anekdotes en wijze levenslessen, leerden de jongeren alles over het ontstaan van de club, het stadion en Varkenoord. De dag bij Feyenoord werd na een lunch afgesloten met een rondleiding door het stadion, waarbij onder meer het Feyenoord Museum werd bezocht.