Feyenoord O/17 heer en meester in Eindhoven

Feyenoord/Excelsior O/17 heeft zich vrijdagavond van zijn beste kant laten zien. De ploeg van trainer Cor Adriaanse nam de koppositie van PSV B1 over door de Eindhovenaren op de Herdgang op alle fronten af te troeven. De thuisploeg mocht van geluk spreken dat na het laatste fluitsignaal er slechts een 0-3 overwinning voor de Rotterdammers op het scorebord stond. ‘We hebben een fantastische wedstrijd gespeeld’, zei Adriaanse na afloop. ‘We waren heer en meester. PSV is er geen moment aan te pas gekomen.’
Feyenoord/Excelsior O/17 was vanaf de eerste minuut de baas in Eindhoven en gaf PSV B1 geen moment de kans om in de wedstrijd te komen. De Rotterdammers wonnen alle duels en kwamen daarnaast voetballend ook nog eens uitstekend voor de dag. ‘We hebben als team geopereerd en PSV volledig overklast’, zei Adriaanse. ‘Mooi om op deze manier de koppositie te veroveren.’

De wedstrijd werd in de loop van de eerste helft in een tijdsbestek van iets meer dan een minuut beslist. Eerst schoot Joey Sleegers een afgeslagen corner ineens tegen de touwen, waarna de gretige Rotterdammers de bal na de aftrap direct weer veroverden. Tonny Trindade De Vilhena stuurde vervolgens Jean-Paul Boëtius de diepte in en de rechtsbuiten rondde beheerst af: 0-2.

Na een klein kwartier spelen viel ook het derde Rotterdamse doelpunt en wederom had Trindade De Vilhena een voorbereidende rol. De jeugdinternational draaide een corner scherp voor het doel en zag Terence Kongolo bij de eerste paal raak koppen. De Rotterdammers creëerden ook in het vervolg van de wedstrijd nog kansen te over, maar scoorden niet meer. De 0-3 zege was evenwel genoeg om de eerste plaats in de eredivisie voor B-junioren op doelsaldo van PSV B1 over te nemen.

Zaterdag 27 november staat de volgende wedstrijd voor Feyenoord/Excelsior O/17 op het programma. Die dag is in het bekertoernooi De Graafschap B1 de tegenstander. De Superboeren staan in de eerste divisie A op de vierde plaats. Het duel wordt om 12.00 uur gespeeld op Varkenoord. De toegang is zoals gebruikelijk bij jeugdwedstrijden van Feyenoord gratis.

PSV B1 – Feyenoord/Excelsior O/17 0-3

29’ 0-1 Sleegers
30’0-2 Boëtius
53’ 0-3 Kongolo

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/17: De Jong; Thong, Rekik, Kongolo, Woudenberg; Trindade De Vilhena, Sleegers, Ake; Boëtius (68’ Olijfveld), Achabar (72’ Gomez Nieto) en Janssen.