Leerdam kopt beloften langs Jong ADO Den Haag

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond de competitiewedstrijd tegen Jong ADO Den Haag met 1-0 gewonnen, dankzij een treffer van Kelvin Leerdam. De middenvelder maakte zes minuten na rust het enige doelpunt van de wedstrijd. Naast Leerdam kwamen ook Erwin Mulder en Bruno Martins Indi de volledige wedstrijd in actie. Jong Feyenoord/Excelsior passeert dankzij de zege Jong ADO Den Haag op de ranglijst van de eredivisie voor beloftenelftallen.
Het was op Woudestein veelzeggend dat het doelpunt van Leerdam kort na rust viel uit één van de eerste echte kansen die tot dan toe te zien was geweest. In de weinig aantrekkelijke eerste helft speelde het spel zich af voornamelijk tussen de twee strafschopgebieden, waarbij de twee doelmannen slechts zelden op de proef werden gesteld.

Na rust viel er iets meer te beleven op Varkenoord, met name nadat Leerdam de thuisploeg op voorsprong had gezet. De middenvelder kopte een voorzet van Tim Eekman binnen, die op zijn beurt knap vrij was gespeeld door Karim Mossaoui. Nog binnen het uur kreeg Jong Feyenoord/Excelsior twee grote kansen om die marge te verdubbelen, maar nadat spits Adnan Alisic kort na de openingstreffer op de paal kopte, miste Eekman een enorme kans op de 2-0. Na een uitbraak kwam de verdediger vrij voor het doel, maar doordat hij leek te twijfelen tussen een voorzet en een schot wist hij de bezoekers niet in problemen te brengen.

Jong ADO Den Haag, dat onder meer Christian Supusepa, Ahmed Ammi, Joel Tillema en Leroy Resodihardjo in de gelederen had, mocht daardoor blijven hopen op de gelijkmaker. Giorgio Achterberg kreeg daar ruim een kwartier voor tijd de grootste mogelijkheid toe, maar die was niet aan de aanvaller besteed. Hij kopte op de lat.

Pas in de slotfase kwamen de bezoekers andermaal dichtbij de gelijkmaker, maar ditmaal redde Erwin Mulder zijn ploeg. De doelman, die tijdens de wedstrijd niet veel te doen kreeg maar desondanks een zeer solide indruk maakte, verrichte een prima save op een kopbal van Roderick Gielisse en zorgde daarmee dat de drie punten definitief in Rotterdam bleven.

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong ADO Den Haag 1-0
51’ 1-0 Leerdam

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Mulder; Eekman, Cohen, Martins Indi, Waisapy (57’ Morais); Leerdam, Ribeiro, Baltes; Van Buren (68’ Jansen), Alisic (80’ Schoonheijm) en Mossaoui.