Fanshop
Fanshop

Hans Twigt nieuwe Professor Feyenoord

Hans Twigt mag zich sinds vrijdagavond een jaar lang de nieuwe Professor Feyenoord noemen. De vast waarde onder de Feyenoord-kenners won in de kantine van Sportclub Feyenoord op Varkenoord de editie 2010/2011 van de Feyenoord-kennisquiz die werd georganiseerd door de Feyenoord Supportersvereniging. Feyenoords persvoorlichter Gido Vader legde beslag op de tweede plaats. Kees van Gent, winnaar van de vorige editie, moest genoegen nemen met de derde plaats.
De quiz was opgebouwd uit twee ronden van dertig vragen die in koppels moesten worden beantwoord, waarna de individuele finaleronde volgde van vijftien Feyenoord-vraagstukken. De presentatie was in handen van Feyenoord-auteur Peter Blokdijk en Hans Fortuin, in het verleden onder meer voorzitter van de Sportclub en nog steeds nauw betrokken bij de club.

Het duo vroeg de deelnemers onder meer naar de uitslag van de bloedtransfusiewedstrijd die Sparta en Feyenoord in 1935 speelden (1-10). Ook kwam het recente verleden van de club aan bod, zoals blijkt uit de volgende vraag: Noem zeven van de tien spelers met een Feyenoord-verleden die afgelopen zomer actief waren op het Wereldkampioenschap in Zuid-Afrika.

Namens Feyenoord namen twee duo’s deel aan Professor Feyenoord. Persvoorlichter Gido Vader en supporterscoördinator Ton Strooband gingen glansrijk door naar de finale, waarin Vader het zilver veroverde door acht van de vijftien vragen juist te beantwoorden, twee juiste antwoorden minder dan winnaar Twigt. Strooband greep net naast een podiumplaats en eindigde als vierde. Commercieel directeur Mark Koevermans en jurist Joris van Benthem namen ook deel, maar kwamen niet verder dan de groepsfase.