Fanshop
Fanshop

Feyenoord onder 19 stoot Sparta A1 uit beker

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdag in het bekertoernooi met 4-0 van Sparta Rotterdam A1 gewonnen. Door de zege plaatste O/19 zich voor de kwartfinale. Onder 18 was veel te sterk voor Leonidas A1 en won ruim met 0-6. Jair Balrak scoorde twee keer. Voor Onder 17 stond ook een bekerduel op het programma. Thuis tegen De Graafschap B1 werd het 2-0. Onder 15 won het thuisduel met VVV/Helmond Sport C1 nipt met 1-0. De wedstrijd van Onder 14 bij FC Den Bosch C2 werd afgelast. Onder 16 kwam donderdag al in actie in het bekertoernooi, het werd toen na strafschoppen uitgeschakeld door Ajax B2.
ONDER 19 DOOR IN BEKER NA RUIME ZEGE OP SPARTA A1
 
Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft door een zege op Sparta Rotterdam A1 de kwartfinale van het bekertoernooi bereikt. Op Varkenoord won het team van trainer Jean-Paul van Gastel met 4-0. Alle treffers vielen in de tweede helft.
 
‘Het was geen spetterende wedstrijd, maar we hebben wel goed gespeeld’, zei Van Gastel achteraf. ‘In de eerste helft hadden we het duel volledig onder controle, maar konden we dat niet uitdrukken in de score. Het was allemaal net niet. In de tweede helft hebben we dat snel rechtgezet.’
 
Vanaf het begin was er niet echt sprake van een derbysfeer rondom het duel met stadsgenoot Sparta. Beide teams bewogen zich keurig binnen de grenzen van het toelaatbare. Ondanks een duidelijk overwicht creëerde Feyenoord/Excelsior niet echt grote kansen. Ook de bezoekers werden niet gevaarlijk.
 
De tweede helft was nauwelijks op gang, of O/19 leek het duel al beslist te hebben. Na twee minuten bracht Elvis Manu de score op 1-0 en drie minuten later was het via Mick van Buren 2-0. De bezoekers waren daarna dicht bij de 2-1, maar verzuimden de aansluitingstreffer te maken. Feyenoord/Excelsior wankelde even.
 
Twintig minuten voor tijd maakte O/19 met twee treffers kort na elkaar aan alle onzekerheid een einde. Daan Smith tekende voor de 3-0 en twee minuten later was het Osama Rashid die de eindstand op 4-0 bepaalde.
 
Van Gastel had tot besluit enkele lovende woorden over voor arbiter Mark Langendoen. ‘Die jongen floot uitstekend. Dat mag ook wel eens gezegd worden.’
 
Zondag wordt geloot voor de kwartfinale van het bekertoernooi.
 
Feyenoord/Excelsior O/19 – Sparta Rotterdam A1 4-0
Scoreverloop:
47’ 1-0 Manu
50’ 2-0 Van Buren
68’ 3-0 Smith
70’ 4-0 Rashid
 
Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19:  Konijnenburg; Kruithof, Smith, Van Huijgevoort, J. van Deelen; Rashid (72’ Van den Engel), Bouwmeester, El Harouchi (80’ M. Steenvoorden); Jansen (75’ Schoonheijm), Van Buren en Manu.
 
ONDER 18 HAALT UIT OP BEZOEK BIJ LEONIDAS A1
 
Met een 0-6 zege op Leonidas A1 heeft Feyenoord/Excelsior onder 18 de eerste seizoenshelft in stijl afgesloten. De Rotterdammers hebben, na tegen elke tegenstander een keer te hebben gespeeld, nog altijd geen enkel punt afgestaan.
 
Het duel met Leonidas A1, dat eerder in verband met de weersomstandigheden werd afgelast, verliep voor O/18 prima. Na een kwartier stond linksback Jerry Scholman aan het einde van een mooie aanval van achteruit en kwam de ploeg van trainer Jan Gösgens op een 0-1 voorsprong.
 
Nog voor de rust werd de voorsprong verdubbeld. Een voorzet van Johnny Triel werd door een verdediger van Leonidas ongelukkig achter zijn eigen doelman gewerkt, waardoor Feyenoord/Excelsior met een comfortabele voorsprong kon gaan pauzeren.
 
Toen twintig minuten na de rust de 0-3 viel via Marley Berkvens, die na een schot van Jair Balrak uit de rebound scoorde, was het verzet van de thuisploeg gebroken. Niet veel later was het door een rake kopbal van Balrak 0-4.
 
In de slotfase liep O/18 verder uit. Triel bleef oog in oog met de doelman uiterst koel en werkte de 0-5 in het doel. Balrak mocht twee minuten voor tijd met zijn tweede treffer het slotakkoord verzorgen: 0-6.
 
Dat Feyenoord/Excelsior ‘slechts’ met 0-6 zegevierde had Leonidas aan haar doelman te danken. De sluitpost toonde zich regelmatig een sta-in-de-weg voor de aanvallers van O/18. Met name zijn redding op een mooi schot van Jon-Joost Cornelissens mocht er zijn.
 
Gösgens keek tevreden terug op het eerste deel van de competitie. ‘Als je de volle buit uit elf wedstrijden haalt, doe je het wel aardig lijkt mij. We zijn dan ook uitermate tevreden.’
 
Leonidas A1 – Feyenoord/Excelsior O/18 0-6
Scoreverloop:
15’ 0-1 Scholman
27’ 0-2 e.d.
65’ 0-3 Berkvens
72’ 0-4 Balrak
80’ 0-5 Triel
88’ 0-6 Balrak
 
Opstelling Feyenoord/Excelsior O/18:  Osseweijer; Samsey, Morais, Blokland, Scholman; Agatowski (65’ Steenvoorden), Triel, Van der Laan; Cornelissens, Blij (60’ Balrak) en Berkvens (70’ Geluk).
 
 
ONDER 17 BEREIKT KWARTFINALE BEKERTOERNOOI
 
Feyenoord/Excelsior onder 17 heeft zich zaterdag door een 2-0 zege op De Graafschap B1 verzekerd van een plekje bij de laatste acht in het bekertoernooi. In eigen huis zorgden treffers van Joey Sleegers en Anass Achahbar voor de zege.
 
Trainer Cor Adriaanse was tevreden met het resultaat van zijn ploeg. ‘We zijn een ronde verder en daar gaat het om. Ik vond ons vooral in de eerste helft goed spelen. We verzuimden toen om de score uit te bouwen en hielden daardoor de tegenstander in de wedstrijd, maar we zijn nooit in de problemen gekomen. De overwinning was verdiend.’
 
Dat het goede spel van O/17 in de eerste helft niet tot meer dan één treffer leidde, was niet alleen aan de Rotterdammers te wijten. Achahbar zag twee keer een treffer door de arbiter geannuleerd worden, één wegens buitenspel en de ander voor een overtreding op zijn tegenstander. Ook een doelpunt van Sleegers werd wegens buitenspel afgekeurd.
 
Na ruim een halfuur maakte Feyenoord/Excelsior wel een reglementair doelpunt. Terence Kongolo bereikte met een mooie opening Lucas Woudenberg aan de linkerkant. Woudenberg zette vanaf de achterlijn voor en bereikte Sleegers bij de eerste paal, wiens rake kopbal de 1-0 betekende.
 
In de tweede helft bleven de Rotterdammers de betere ploeg, maar werden er minder kansen gecreëerd dan voor de pauze. Het hoogtepunt was de tweede treffer van O/17. Achahbar kwam vanaf de zijkant naar binnen, passeerde vier tegenstanders en schoot de bal feilloos achter de doelman van de Graafschap. 
 
Feyenoord/Excelsior O/17 – De Graafschap B1
Scoreverloop:
32’ 1-0 Sleegers
61’ 2-0 Achahbar
 
Opstelling Feyenoord/Excelsior O/17: De Jong; Thong, Rekik, Kongolo, Woudenberg; Trindade De Vilhena, Ake, Sleegers; Boëtius, Achahbar en Janssen (63’ Dercks).
 
KLEINE ZEGE ONDER 15 OP VVV/HELMOND SPORT C1
 
Feyenoord/Excelsior onder 15 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen VVV/Helmond Sport C1 met 1-0 gewonnen. Een benutte strafschop van Caner Yalamoglu leverde de Rotterdammers de winst op in een verder weinig opwindend duel.
 
‘Dit was een wedstrijd om snel te vergeten’, was trainer Joop Hiele na afloop van mening. ‘We hebben niet goed gespeeld, ik denk dat dit onze slechtste wedstrijd tot nu toe was. Gelukkig winnen we hem wel. Hier moeten we van leren.’
 
O/15 begon nog wel aardig aan het duel, met een aantal goede kansen in de beginfase. Na een kwartier zakte het niveau snel weg en gebeurde er nog weinig opwindends op het veld. De wedstrijd kabbelde in laag tempo richting de rust.
 
In de tweede helft was het spel van beide ploegen niet veel beter, al kwam O/15 een aantal keren gevaarlijk voor het doel van VVV/Helmond Sport. In de eindfase van de aanvallen werd echter steeds de verkeerde keuze gemaakt. In verdedigend opzicht hadden de Rotterdammers niets van de bezoekers te vrezen.
 
Na tien minuten in het tweede bedrijf kreeg Feyenoord/Excelsior een uitgelezen mogelijkheid om de leiding te nemen. Een voorzet belandde in het strafschopgebied van VVV/Helmond Sport op een arm van een verdediger, waarna de scheidsrechter een strafschop toekende. Yalamoglu verzilverde dit buitenkansje en bracht O/15 op voorsprong.
 
De treffer gaf O/15 weliswaar een steuntje in de rug; echt beter werd het spel niet. Gilberto Da Silva was dicht bij de tweede treffer, maar miste. VVV/Helmond Sport werd in de slotfase via een aantal vrije trappen nog gevaarlijk, maar de voorsprong van Feyenoord/Excelsior kwam niet meer in gevaar.
 
Feyenoord/Excelsior O/15 – VVV/Helmond Sport C1 1-0
Scoreverloop:
45’ 1-0 Yalamoglu
 
Opstelling Feyenoord/Excelsior O/15: Van der Linden; Ulusoy, Knoester (60’ Van der Meer), Yalamoglu, Kingsale; De Vos (60’ Lenzini), James, Da Silva; Klooster (28’ Proost), Albertus (58’ Van der Pijl) en Lubanzadio.