Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Actie ‘Supporters steunen Feyenoord’ gelanceerd

Met een donatie van 250 euro heeft Feyenoord-ambassadeur Gerard Meijer vrijdagmiddag in De Kuip het startschot gegeven voor de actie ‘Supporters steunen Feyenoord’. Deze actie is een initiatief van de Vrienden van Feyenoord (VvF) onder leiding van Pim Blokland, de Feyenoord Supporters Vereniging (FSV) en Het Legioen. ‘Supporters steunen Feyenoord’ biedt supporters de mogelijkheid om Feyenoord te helpen om financieel weer gezond te worden. Zij kunnen zich hiertoe voor tenminste 10 euro aansluiten bij de vereniging ‘Supporter Steunen Feyenoord’ (SSF). Het streven van de initiatiefnemers is om via de actie tenminste één miljoen euro op te halen.
Supporters die deelnemen worden via hun bijdrage formeel lid van de SSF. Het gestorte bedrag geldt als eenmalige contributie voor deze vereniging. Elke 10 euro die wordt gestort geeft recht op één stem in de vereniging. Zodra er door supporters gezamenlijk één miljoen euro bijeen is gebracht, wordt van dit geld een volwaardige participatie in de VvF genomen. De supporters worden met deze participatie betrokken bij het reilen en zeilen van de club.

De VvF heeft nu al iets meer dan 30 procent van de aandelen van Feyenoord in bezit. Het percentage kan door extra stortingen oplopen tot 49 procent. Bovendien heeft de VvF inmiddels het recht om binnenkort al twee zetels in te nemen in de Raad van Commissarissen, het hoogste toezichtorgaan van de club. Samen met de mede-initiatiefnemers van dit plan – de (FSV) en Feyenoords eigen supportersclub Het Legioen – zal de VvF er op toezien dat het geld van de supporters goed wordt besteed.

Elke supporter die geld overmaakt ontvangt voor zijn bijdrage een lidmaatschapscertificaat. Bovendien worden onder de leden met enige regelmaat bijzondere extra’s uitgedeeld, zoals een VIP-bezoek aan een thuiswedstrijd van Feyenoord, een meet & greet met spelers of een reis met de selectie mee op trainingskamp.

Pim Blokland richt zich in een open brief, die onder andere op de website van Supporters Steunen Feyenoord is te lezen, rechtstreeks tot de supporters. Namens de Vrienden van Feyenoord vraagt hij daarin de hulp van de supporters bij het financieel gezond maken van de club. ‘Nu is het moment voor alle supporters om te laten zien dat we met zijn allen alles in het werk stellen om Feyenoord er weer bovenop te helpen’, schrijft hij. ‘Binnen de club werkt iedereen hier inmiddels keihard aan en ook wij, initiatiefnemers van de VvF hebben met onze eerste forse kapitaalinjectie een grote aanzet gegeven.‘

Hij vervolgt: ‘Met de massale financiële steun van Feyenoords enorme en loyale achterban gaan we nu die laatste sprong maken, om in één klap en voor altijd weer een echt gezonde club te worden en blijven. Vanuit die stabiele situatie zullen we dan weer, snel maar verantwoord, toewerken naar nieuwe sportieve successen. Want dat is uiteraard waar we het allemaal voor doen.’

Gerard Meijer, die als afgevaardigde van Het Legioen achter de tafel zat tijdens de persconferentie, zei te hopen dat alle supporters hun best zullen doen om Feyenoord te helpen. ‘Als voorbeeld voor de supporters heb ik bedacht dat ik zelf graag ook iets wil doen voor deze actie. Daarom heb ik een greep in mijn spaarpotje voor de vakantie genomen om deze actie te steunen. Ik hoop dat zoveel mogelijk supporters achter deze actie gaan staan en dat we allemaal onze stinkende best doen om met de club uit deze situatie te komen.’ Naast Meijer stelden de Feyenoord Supporters Vereniging en Het Legioen ook een eerste bedrag beschikbaar. Beide supportersorganisaties brachten elk een bedrag van 10.000 euro in.

 
Klik hier om de volledige open brief van Pim Blokland te lezen.
Klik hier om naar de website van Supporters steunen Feyenoord te gaan.
Klik hier om direct een uitgebreide Vraag en Antwoord over het lidmaatschap van de vereniging Supporters steunen Feyenoord te lezen.