Van Beukering debuteert met nederlaag bij beloften

Jhonny van Beukering heeft dinsdagavond voor het eerst een wedstrijd in het shirt van Feyenoord gespeeld. De aanvaller begon in de basis in het uitduel van Jong Feyenoord/Excelsior met Jong Heracles Almelo, dat eindigde in een 5-0 overwinning voor de thuisploeg. Ruben Schaken werd twintig minuten voor tijd met een rode kaart van het veld gestuurd in het Polman Stadion.
Jong Feyenoord/Excelsior ging in de eerste helft qua veldspel grotendeels gelijk op met de thuisploeg, maar moest met name op fysiek vlak haar meerdere erkennen in de tegenstander. Op het moeilijk bespeelbare veld, dat deels bevroren was, kwam Jong Heracles bovendien vroeg in de wedstrijd op voorsprong via Ellery Cairo, waardoor de Rotterdamse bezoekers al gauw beseften dat ze een lastige avond tegemoet gingen.

De kans om een goed resultaat in Almelo neer te zetten was dankzij twee momenten kort voor en kort na rust helemaal verkeken. Matthew Morais leidde aan het eind van de eerste helft de 2-0 voor de thuisploeg in met een te korte inspeelpass, die werd opgepikt en afgemaakt door Glynor Plet. Direct na rust kwam Jong Heracles bovendien op 3-0.

Daarmee was de wedstrijd gespeeld, helemaal nadat Ruben Schaken twintig minuten voor tijd van het veld werd gestuurd. De aanvaller kreeg de rode kaart, nadat hij een overtreding maakte op een verdediger van Jong Heracles. Die wilde de bal wegtrappen en raakte daarbij de onderkant van de schoen van Schaken. De thuisploeg kon in het restant van de wedstrijd dankzij een benutte strafschop van Rendla en een schot van Erwin Nieuwboer  nog uitlopen naar een aftekende 5-0 overwinning.

Het debuut van Van Beukering kende daarmee een teleurstellende uitslag, maar coach André Hoekstra was achteraf desondanks positief over de verrichtingen van de spits. ‘Hij heeft hard gewerkt voor het team, was regelmatig aanspeelbaar en hield de ballen goed vast’, vertelde Hoekstra na afloop. ‘Wij hadden alleen niet het overwicht, waardoor dit voor een spits een heel lastige wedstrijd was.’

Jong Heracles Almelo – Jong Feyenoord/Excelsior 5-0