Fanshop
Fanshop

Aboutaleb prijst Feyenoord bij start Charity Gala

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft woensdagavond lovende woorden over Feyenoord gesproken, bij het begin van het jaarlijkse Feyenoord Charity Gala. Dit gala vond voor het eerst plaats in de Rotterdamse Laurenskerk, die zeer sfeervol was gedecoreerd. Aboutaleb prees de wijze waarop Feyenoord zich inzet voor de samenleving, onder meer door tijdens het gala fondsen te werven voor zowel de Giovanni van Bronckhorst Foundation als War Child. ‘Feyenoord mag daar ontzettend trots op zijn en dat ook openlijk uitdragen’, zei de burgemeester in een gesprek met presentator Jan Dirk Stouten.
Tijdens het gala wordt op twee manieren geld opgehaald voor de tweede goede doelen. Op de eerste plaats werden 42 tafels in de Laurenskerk verkocht aan verschillende bedrijven en instellingen, die daarvoor in ruil met tien personen de avond vol topentertainment konden bezoeken. Aan bijna elk van de tafels schoof bovendien een lid van de selectie of directie van Feyenoord aan. Het Charity Gala wordt aan het eind van de avond afgesloten met een veiling met bijna twintig bijzondere items, waaronder het shirt dat Van Bronckhorst droeg tijdens de afgelopen WK-finale.

Vorig jaar leverde het Feyenoord Charity Gala bijna 280 duizend euro op. Ook toen werd dit bedrag verdeeld onder War Child en de Giovanni van Bronckhorst Foundation. De Foundation van de oud-Feyenoorder gebruikte de bijdrage van vorig jaar voor een geboortecentrum in het Sophia Kinderziekenhuis. ‘Het afgelopen jaar zijn daar 750 kinderen geboren’, vertelde Van Bronckhorst woensdag. Met een glimlach voegde hij daaraan toe: ‘En de helft ervan heet Gio.’

De bezoekers van het Feyenoord Charity Gala 2010 kunnen woensdagavond niet alleen genieten van een uitgebreid meergangen diner, maar ook van optredens van onder meer cabaretier Mike Boddé en de Gospel Queens. De totale opbrengst van het Feyenoord Charity Gala 2010 wordt aan het eind van de avond bekend gemaakt.