Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Feyenoord Charity Gala 2010 levert ruim 225.000 euro op

Tijdens het Feyenoord Charity Galadiner 2010, dat woensdagavond in de Laurenskerk in Rotterdam plaatsvond, is ruim 225.000 euro opgehaald voor War Child en de Giovanni van Bronckhorst Foundation. Een groot deel van dat bedrag werd bijeengebracht tijdens een veiling van bijna twintig exclusieve items, waaronder het shirt dat Giovanni van Bronckhorst droeg tijdens de afgelopen WK-finale. Het Feyenoord Charity Gala werd door ongeveer 500 mensen bezocht, waaronder de volledige selectie en directie van de club, burgemeester Ahmed Aboutaleb, oud-tennisser Richard Krajicek, oud-wielrenster Leontien van Moorsel en topkok Herman den Blijker. Zij genoten niet alleen van een uitgebreid meergangendiner van Maison van den Boer, maar ook van optredens van onder anderen cabaretier Mike Boddé en de Gospel Queens.
Giovanni van Bronckhorst toonde zich namens de foundation die hij samen met zijn vrouw Marieke heeft opgericht verheugd met het bedrag dat werd opgehaald. ‘Het was een heel mooie avond, waar ik heel blij van word’, zei de oud-international, ‘Maar belangrijker dan het bedrag dat is opgehaald, is het teken dat de aanwezigen vanavond afgeven dat zij bereid zijn om andere mensen te helpen.’

Het bedrag dat dit jaar ten goede komt aan de Giovanni van Bronckhorst Foundation, zal worden aangewend voor de Giovanni van Bronckhorst Academy die in maart volgend jaar van start gaat in De Kuip. In dit leercentrum zullen Rotterdamse kinderen in de leeftijd van 9 tot 14 jaar met een leerachterstand bijscholing krijgen. ‘Het is fantastisch dat ik dit project met mijn Foundation in samenwerking met Feyenoord kan starten’, zei Van Bronckhorst.



Met het deel van de opbrengst van het Feyenoord Charity Galadiner dat ten goede komt aan Feyenoords partner War Child, steunt de club sportprojecten in het Afrikaanse land Oeganda. Een deel gaat naar een voetbal- en netbalcompetitie, waarin door oorlog getroffen kinderen met elkaar sporten. Willemijn Verloop, de oprichtster van War Child, dankte alle aanwezigen voor hun steun aan het goede doel. ‘Ik heb vanavond heel veel betrokkenheid van de mensen gevoeld, daar heb ik enorm van genoten’, zei Verloop.



‘Het is een goede zaak dat Feyenoord niet alleen het vizier heeft op het sportieve aspect, hoewel dat altijd de boventoon moet en zal voeren’, zei trainer Mario Been, die aan het eind van de avond de cheque met daarop de opbrengst van het Galadiner overhandigde aan Van Bronckhorst en Verloop. ‘Spelers van ons beseffen ook dat er wat dat betreft meer in de wereld is dan voetbal alleen en een avond als deze helpt daar enorm bij.’

Het shirt dat Van Bronckhorst droeg tijdens de WK-finale, dat ook nog eens was gesigneerd door de oud-verdediger, leverde uiteindelijk 21.000 euro op tijdens de veiling. Het hoogste bedrag dat tijdens de veiling werd geboden, was op een arrangement voor zes personen voor de wedstrijd Manchester United tegen Chelsea op 7 mei 2011. Dit bijzondere item leverde 27.000 euro op voor het goede doel.