Fanshop
Fanshop

Bruins en Cabral zorgen voor ijspret in Overschie

Luigi Bruins en Jerson Cabral hebben donderdagmiddag een bezoek gebracht aan Winterpark Overschie. De twee ambassadeurs van Scoren in Noord luisterden de jaarafsluiting van Overschie Sport Gratis op door in de Rotterdamse deelgemeente op een kunstijsbaan als spelleider op te treden voor tientallen kinderen. De in Rotterdam geboren en getogen Feyenoorders zorgden voor veel enthousiasme bij de kinderen en deelden tussen de bedrijven door vele handtekeningen uit.

Bruins en Cabral meldden zich in de loop van de middag in Winterpark Overschie, waar ook Coentje, de mascotte van Feyenoords Juniorclub Kameraadjes, aanwezig was. Nadat het sportieve gedeelte aan het einde van de middag erop zat, was het ’s avonds de beurt aan Mario Been. De Feyenoord-trainer reikte in diverse categorieën awards uit aan de Overschie Sport Gratis Topper van het Jaar. 

Cabral en Bruins zijn dit seizoen ambassadeur van Scoren in Noord, een samenwerkingsverband tussen de deelgemeente Overschie en Feyenoord. Feyenoord probeert met de samenwerking, evenals bij Scoren op Zuid, de sportieve activiteiten van jongeren te stimuleren, bewegingsarmoede te bestrijden en een bijdrage te leveren aan de motivatie van jongeren bij het volgen van goed onderwijs.Belangrijke pijler binnen het project is de ondersteuning door Feyenoord van het concept ‘Overschie Sport Gratis’. Daarbij vormt sport de belangrijke kapstok voor een scala aan doelstellingen: een vitaler verenigingsleven, meer participatie van ouders, betere voeding, spelenderwijs de Nederlandse taal leren, sport als brede schoolactiviteit, de vereniging als ontmoetingsplek voor kinderen en jongeren en de sport als oefenplek voor sociale vaardigheden, doorzettingsvermogen en zelfwaardering.