Fanshop
Fanshop

Feyenoord/Excelsior O/14 verslaat MVV C2

Feyenoord/Excelsior onder 14 heeft zaterdag MVV C2 met 2-1 verslagen. In eigen huis waren doelpunten van Erwin Franse en Eyong Eyongakpa voldoende om de Limburgers te verslaan. Mede omdat de Rotterdammers al verzekerd waren van een plek in de finalepoule van de competitie, kreeg iedere selectiespeler speeltijd tegen MVV. Feyenoord/Excelsior onder 14 was het enige juniorenteam van Feyenoord dat zaterdag in actie kwam.
Het begin van O/14 was voortvarend. De Rotterdammers controleerden het duel en kwamen binnen een kwartier terecht op een 1-0 voorsprong. Een voorzet van Tyrone Conraad werd knap binnen geschoten door Franse.

Feyenoord/Excelsior bleef daarna proberen om MVV onder druk te zetten. Dat leidde ertoe dat de bezoekers nauwelijks gevaarlijk werden, maar ook O/14 zelf creëerde in die fase weinig mogelijkheden.

Na een halfuur kwam O/14 op fraaie wijze toch op 2-0. Danny van Haaren zorgde na een aanval van achteruit voor een goede pass op Eyongakpa. De rechtsback aarzelde niet en schoot snoeihard raak.

In de tweede helft werden zeven frisse krachten in de ploeg van O/14 gebracht. Hierdoor verdwenen de automatismen uit de ploeg en werd het spel rommeliger. De Rotterdammers werden niet meer gevaarlijk en beperkten zich tot het tegen houden van de bezoekers. Daar slaagden ze goed in, maar twee minuten voor tijd kon MVV uit een vrije trap toch de aansluitingstreffer maken.

‘Ik was blij dat de wedstrijd doorging en we gewoon konden voetballen’, vertelde trainer Rob Kurvers. ‘We hebben een grote groep en dan is het belangrijk dat iedereen zoveel mogelijk aan spelen toekomt. Aan de uitvoering in de tweede helft kon je wel zien dat we de nodige wisselingen hadden doorgevoerd. Toch hebben we “gewoon” weer de drie punten gepakt.’

Feyenoord/Excelsior O/14 – MVV C2 2-1

Scoreverloop:
12’ 1-0 Franse
33’ 2-0 Eyongakpa
68’ 2-1

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/14: Van der Mast; Eyongakpa (36’ Sonha), Van der Meer (55’ Rietkerk), Verdonk, Letterie (45’ Absalem); El Hankouri (50’ Korporaal), Schuurman, Van Haaran (50’ Slabbekoorn); Franse, Bilendo (45’ Hammouti) en Conraad (45’ Den Hoedt).