Fanshop
Fanshop

Mokotjo maakt rentree bij beloften

Kamohelo Mokotjo heeft maandagavond in het duel tussen Jong Feyenoord/Excelsior en Jong Vitesse/AGOVV zijn rentree gemaakt na een enkelblessure. De middenvelder kon niet voorkomen dat de Rotterdammers op Woudestein met 2-4 onderuit gingen. Mokotjo speelde in Kralingen ruim zeventig minuten mee, nadat hij ruim een week geleden in het eredivisieduel met Willem II uit was gevallen met enkelklachten. Mokotjo behoorde afgelopen zondag voor de wedstrijd tegen Excelsior al wel tot de wedstrijdselectie, maar kwam toen niet in actie.
Jong Feyenoord/Excelsior speelde een moeizame wedstrijd tegen het Gelderse combinatieteam. De Rotterdammers keken al na twintig minuten tegen een 0-2 achterstand aan door treffers van Roy de Ruiter en Nacer Barazite. De gasten kregen voor de rust kansen om zelfs naar een nog grotere voorsprong uit te lopen, maar waren in de afwerking te onnauwkeurig om de wedstrijd definitief te beslissen.

Die beslissing viel er na ruim een uur spelen alsnog, toen Ted Heijckmann na een pass van Mourad Besselink in de loop ineens uithaalde en zo de 0-3 achter Jong Feyenoord/Excelsior-doelman Erwin Mulder schoot. Gezien de kansenverhoudingen was die tussenstand niet eens onverdiend, want waar de gasten regelmatig gevaarlijk werden, wist de ploeg van trainer André Hoekstra nauwelijks kansen af te dwingen.

Voor de rust stelde alleen Adil Auassar met een schot Jong Vitesse/AGOVV-doelman Sebastiaan van der Sman op de proef, terwijl in de tweede helft slechts debutant Elvis Manu vanaf de linkerflank de tegenstander in de problemen bracht. De aanvaller die zondagmiddag tegen Excelsior nog voor het eerst op de bank zat bij het eerste elftal van Feyenoord had het al twee keer met een schot van dichtbij geprobeerd, toen hij vlak na de 0-3 het eerste Rotterdamse doelpunt voor zijn rekening nam. Manu rondde overtuigend af na terugleggen van rechtsback Tim Eekman, die de diepte in was gestuurd door Mokotjo.

De Zuid-Afrikaan werd na ruim zeventig minuten door Hoekstra naar de kant gehaald. Osama Rashid kwam als zijn vervanger binnen de lijnen. De middenvelder tekende in de slotfase voor de tweede treffer van de Rotterdammers, maar doordat Jong Vitesse/AGOVV op dat moment al was uitgelopen naar 1-4 bracht zijn doelpunt de spanning niet terug in de wedstrijd.

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong Vitesse/AGOVV 2-4

Scoreverloop:
12’ 0-1 De Ruiter
20’ 0-2 Barazite
67’ 0-3 Heickmann
69’ 1-3 Manu
76’ 1-4 De Ruiter
82’ 2-4 Rashid

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Mulder; Eekman, Smith, Martins Indi, A Cohen; Mokotjo (73’ Rashid), Van Haaren, Auassar; Baltes (73’ Jansen), Ribeiro en Manu.