Fanshop
Fanshop

Klassieker zondag uitgezonden in 3D

De wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord wordt zondag rechtstreeks in 3D uitgezonden. De Klassieker wordt daarmee de eerste eredivisiewedstrijd ooit die in 3D te zien zal zijn. Dankzij een samenwerking tussen Eredivisie Live, Panasonic, ASTRA en Endemol is het voor het eerst mogelijk om een Eredivisiewedstrijd via de satelliet live in hoogwaardige 3D kwaliteit uit te zenden. De wedstrijd is voor het publiek exclusief te zien op 3D schermen van Panasonic in een groot aantal elektronicawinkels in Nederland.
‘Voetbal is een belangrijke aanjager voor nieuwe TV technieken’, zegt Arno de Jong , directeur Media & Marketing van Eredivisie Live. ‘Met ingang van dit seizoen is Eredivisie Live bij een groot aantal distributeurs reeds te ontvangen in HD. De stap naar het experimenteren met 3D is dan ook een logisch gevolg van onze ambitie om ons als enige echte voetbalzender van Nederland op alle mogelijke gebieden te blijven vernieuwen. Extra bijzonder is dat we dit volgende maand kunnen doen tijdens de klassieker tussen Ajax en Feyenoord. Dit affiche geeft de primeur van de eerste Eredivisie wedstrijd in 3D nog meer kleur.’

De Klassieker is zondag uiteraard ook te zien op Eredivisie Live. Supporters die geen abonnement hebben op de voetbalzender, kunnen de wedstrijd volgen via internet. Klik hier om een kijkcode voor deze wedstrijd te kopen.