Fanshop
Fanshop

Ajax - Feyenoord afgelast

In verband met de weersomstandigheden heeft de KNVB in overleg met de Gemeente Amsterdam besloten de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord die voor zondag op het programma stond af te gelasten. Door de zware sneeuwval zouden er voor de bezoekers van de wedstrijd zeer onveilige situaties kunnen ontstaan op de wegen die naar het stadion leiden. De KNVB heeft de wedstrijd vooralsnog opnieuw vastgesteld op woensdag 19 januari 2011 om 20.00 uur.
De KNVB heeft zondagochtend een dringend negatief advies ontvangen van de politie en de gemeente Amsterdam. Zij verwachten dusdanige verkeersproblemen rondom het stadion, dat ze adviseren de wedstrijd niet te laten spelen. Door beperkt treinverkeer tussen Utrecht en Amsterdam, kunnen veel supporters niet met het openbaar vervoer naar de wedstrijd komen. Vervoer per auto of fiets wordt in verband met gladheid afgeraden. Er zou een onveilige situatie ontstaan, die partijen niet verantwoord achten. 
 
‘Dit is natuurlijk bijzonder vervelend, voor alle partijen. Het is een overmachtsituatie. We hadden afgesproken zondagochtend vroeg de situatie te bekijken omdat de hoop bestond dat de wedstrijd gespeeld zou kunnen worden. Dat zou voor iedereen het beste zijn, ook in verband met de volle speeldagenkalender. Helaas is dat niet het geval. Dan moeten we reëel zijn en volgen we het advies van de lokale autoriteiten op. Gelukkig heeft de KNVB de wedstrijd direct opnieuw kunnen vaststellen’, aldus Gijs de Jong, manager competitiezaken van de KNVB.