Fanshop
Fanshop

Feyenoord start voorbereiding op tweede seizoensheft

Feyenoord is dinsdagmiddag op Varkenoord de voorbereiding op de tweede seizoenshelft gestart. Op het trainingscomplex hervatte de selectie van trainer Mario Been de groepstraining na een winterstop van twee weken. De oefensessie bestond grotendeels uit een partijvorm en werd afgesloten met een loopoefening onder leiding van fysieke trainer Toine van de Goolberg.
Been kon bij de hervatting van het seizoen Stefan de Vrij weer verwelkomen op het trainingsveld. De verdediger hervatte de groepstraining nadat hij sinds eind november buitenspel had gestaan vanwege bloedarmoede. De jeugdinternational miste om die reden de duels met ADO Den Haag, Willem II en Excelsior. De Vrij nam deel aan het partijspel, maar liet het afsluitende loopgedeelte van de training nog aan zich voorbij gaan.

Feyenoord speelt woensdagavond de eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding op de tweede competitiehelft. Die dag is op Het Kasteel Sparta Rotterdam de tegenstander in de strijd om de Zilveren Bal. Voorafgaand aan dit duel zal een minuut stilte in acht worden genomen ter nagedachtenis aan de overleden oer-Feyenoorder Coen Moulijn.

Donderdagochtend om 10.30 uur staat voor Feyenoord de voorlopig laatste groepstraining op Nederlandse bodem op het programma. Vrijdag reist selectie van de Rotterdamse club af naar Oman voor een trainingskamp. De Rotterdammers hervatten op woensdag 19 januari de eredivisie met een uitwedstrijd tegen Ajax.