Fanshop
Fanshop

Gudde eert Moulijn tijdens nieuwjaarsreceptie Feyenoord

Feyenoord heeft dinsdag een sobere nieuwjaarsreceptie meegemaakt. De bijeenkomst in De Kuip, waarbij onder meer de selectie, directie, Raad van Commissarissen en vele oud-Feyenoorders aanwezig waren, stond voor het grootste deel in het teken van clubicoon Coen Moulijn, die in de nacht van maandag op dinsdag overleed.
Algemeen directeur Eric Gudde wijdde zijn Nieuwjaarspeech nagenoeg volledig aan het clubicoon. ‘Vele Feyenoorders en vele Feyenoord-prominenten zijn aanwezig, maar één Feyenoord-icoon ontbreekt vanmiddag’, zei Gudde, nadat hij plaats had genomen op een klein podium in de Coen Moulijn-zaal omringd door honderden genodigden. ‘De meesten van u hebben ongetwijfeld inmiddels vernomen dat Coen Moulijn ons vannacht omstreeks 00.30 uur is ontvallen, nadat hij in de nieuwjaarsnacht is getroffen door een hersenbloeding. Als Feyenoorders hoef ik u niet uiteen te zetten dat dit nieuws bij de club en al haar medewerkers en volgers als een mokerslag is aangekomen. We hebben nog overwogen deze bijeenkomst af te gelasten, maar hebben uiteindelijk, na overleg vanmorgen vroeg met de familie besloten om dit niet te doen en juist nu als Feyenoord-familie bij elkaar te zijn.’

Gudde noemde Moulijn in zijn toespraak één van de beste en meest populaire voetballers die ooit de kleuren van Feyenoord heeft verdedigd. ‘Coen was in daden en populariteit een Feyenoord-vedette, maar bleef als mens altijd even bescheiden. Een echte jongen van het Oude Noorden. In die Rotterdamse volkswijk perfectioneerde Coen als kleine jongen een passeerbeweging en een voorzet die hem als linksbuiten van Feyenoord legendarisch zouden maken.’Volgens Gudde dankt Feyenoord een groot deel van haar uitstraling aan ‘dat grote kleine mannetje’ op de vleugel, die in totaal maarliefst 558 officiële duels voor Feyenoord speelde. ‘Dat maakt hem tot de recordhouder in de clubgeschiedenis en leverde hem behalve eeuwige roem, 38 interlands, een standbeeld en een stoeptegeldikke biografie ook vijf landstitels, twee KNVB Bekers, de Europa Cup voor landskampioenen en de wereldbeker op alsmede het onbetwiste predikaat beste Feyenoorder ooit’, memoreerde de algemeen directeur.

‘Coen bleef ook na zijn actieve carrière een trouw bezoeker van de wedstrijden van Feyenoord’, besloot Gudde. ‘’Coen was bovendien in al zijn bescheidenheid een waar ambassadeur voor onze club, een icoon. We zullen Coen zeer, zeer missen.’ Voordat Gudde vervolgens een toost uitbracht op het nieuwe jaar, werd een indrukwekkende minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan Moulijn. De minuut werd afgesloten met een indrukwekkend applaus van alle aanwezigen.