Fanshop
Fanshop

Gill Swerts keert per direct terug bij Feyenoord

Gill Swerts (28) keert per direct terug bij Feyenoord. De multifunctionele speler doorstond woensdag de medische keuring en gaf aansluitend zijn jawoord aan de Rotterdamse club. Swerts wordt de rest van het lopende seizoen gehuurd van AZ, waarna hij in principe op transfervrije basis definitief de overstap maakt naar Rotterdam-Zuid tot medio 2012. Swerts heeft zich direct aangesloten bij de selectie en donderdag voor het eerst meegetraind. Vrijdag gaat hij mee op trainingskamp naar het Sultanaat Oman. De zeventienvoudig Belgisch international speelde tijdens het seizoen 2003/2004 reeds twintig officiële duels in het eerste elftal van Feyenoord en maakte bovendien een aantal jaren deel uit van de jeugdopleiding op Varkenoord.

Gill Swerts speelde in zijn vaderland voor Schilde en SK Beveren, waarna Feyenoord hem op veertienjarige leeftijd opnam in de eigen jeugdopleiding. De Rotterdamse club verhuurde de in de verdediging en op het middenveld inzetbare speler tijdens de seizoenen 2001/2002 aan stadsgenoot Excelsior, waar Swerts in twee jaar tijd tot 63 competitieduels kwam. Feyenoord haalde de rechtsbenige Swerts hierop terug naar De Kuip, waar hij tijdens zijn enige seizoen bij de Rotterdamse hoofdmacht zeventien competitieduels in actie kwam.

De nieuwe aanwinst voor trainer Mario Been werd vervolgens verhuurd aan ADO Den Haag. Na een driejarig dienstverband bij Vitesse werd hij in de zomer van 2008 aangetrokken door AZ. Tijdens zijn eerste seizoen in Alkmaar had Swerts meteen een belangrijke rol in het team dat de landstitel binnensleepte. Swerts speelde tot op heden in totaal 225 competitieduels in het Nederlandse betaalde voetbal. Hierin vond hij vijftien keer het doel.