Feyenoord O/19 start voorbereiding met ruime winst

De jeugdteams van Feyenoord/Excelsior hebben zaterdag hun eerste wedstrijden in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft gespeeld. Alle teams, behalve onder 18 en onder 19, speelden op het terrein van VDL in Maassluis oefenduels met leeftijdsgenoten van Germinal Beerschot uit België. Onder 18 trof het eerste elftal van VDL en onder 19 speelde in Roosendaal tegen RKVV Roosendaal. De duels werden voorafgegaan door een minuut stilte in verband met het overlijden van Coen Moulijn. Zaterdagmiddag vond in Rotterdam onder overweldigende belangstelling de uitvaart van de oer-Feyenoorder plaats.

RUIME OEFENWINST ONDER 19 OP RKVV ROOSENDAAL

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft de oefenwedstrijd tegen het eerste elftal van RKVV Roosendaal zaterdag ruim gewonnen. De zondagtweedeklasser werd met 2-7 verslagen. Giovanni van Bronckhorst coachte O/19 in Roosendaal in het kader van zijn trainerscursus.

Trainer Jean-Paul van Gastel zag, ondanks de ruime winst van zijn ploeg, nog wel de nodige verbeterpunten. ‘Daar zijn deze wedstrijden ook voor’, zei Van Gastel na afloop. ‘Er ging heel veel goed, maar er is nog genoeg te doen.’

In de eerste helft was het spel van de Rotterdammers slordig. Het tempo lag laag en daardoor werden niet veel kansen gecreëerd. Voor rust bleef het voor O/19 bij een snelle treffer van Mick van Buren, die al na acht minuten scoorde. Roosendaal was na 25 minuten ook trefzeker, waardoor bij rust een gelijke stand op het scorebord stond.

Na de pauze kwam Feyenoord/Excelsior een stuk beter voor de dag. Net als in de eerste helft werd in het tweede bedrijf al snel gescoord. Dit keer was invaller Shane van den Engel de doelpuntenmaker. Nygel Velder maakte een kleine tien minuten later de 1-3.

Roosendaal zat er daarna doorheen en daardoor liep O/19 snel uit. Via opnieuw Van den Engel werd het 1-4, waarna Tim Schoonheijm en Velder de score op 1-6 brachten.

In de blessuretijd werd het via de tweede treffer van Schoonheijm ook nog 1-7. De Roosendalers gaven de stand in de allerlaatste minuut met hun tweede goal nog een iets dragelijker aanzien.

RKVV Roosendaal 1 – Feyenoord/Excelsior O/19 2-7
8’ 0-1 Van Buren
25’ 1-1
52’ 1-2 Van den Engel
61’ 1-3 Velder 90’ 2-7
77’ 1-4 Van den Engel
78’ 1-5 Schoonheijm
80’ 1-6 Velder
90’ 1-7 Schoonheijm
90' 2-7

Beginopstelling Feyenoord/Excelsior O/19: Osseweijer; Kruithof, Smith, Van Huijgevoort, J. van Deelen; Manu, Rashid, M. Steenvoorden; Schoonheijm, Van Buren en Manu.

ONDER 18 EN VDL IN EVENWICHT

Feyenoord/Excelsior onder 18 en het eerste elftal van VDL uit Maassluis hebben zaterdag met 2-2 gelijkgespeeld. Op het kunstgras van de zaterdagderdeklasser waren de Rotterdammers iets sterker, maar door een goede eindsprint kwam VDL toch op gelijke hoogte.

In de eerste helft had O/18 het betere van het spel. Toch oogde het voetbal van de Rotterdammers een beetje onwennig. Desondanks creëerde de ploeg van trainer Jan Gösgens vijf kansen. Geen van die mogelijkheden werd benut.

Na de pauze schoot Feyenoord/Excelsior wel met scherp. Binnen tien minuten in de tweede helft leidde O/18 met 0-2. Na vijf minuten was Daan Blij trefzeker en vijf minuten later scoorde ook Johnny Triel.

O/18 zette VDL in de tweede helft snel onder druk en verdedigde ver van het eigen doel. Daarvoor moesten de Rotterdammers in de slotfase de rekening betalen. De vermoeidheid sloeg toe en daardoor kon de ploeg uit Maassluis er een paar keer gevaarlijk uit komen.

Tien minuten voor tijd resulteerde dat in de aansluitingstreffer en in de laatste minuut zelfs tot de gelijkmaker: na een afgeslagen hoekschop van O/18 kwam VDL er razendsnel uit en met een prachtig schot in de kruising werd de eindstand op 2-2 bepaald.

Gösgens was tevreden met het resultaat na het oefenduel: ‘Het was een leuke wedstrijd, tegen een leuke tegenstander. Onze voorsprong was dik verdiend, maar tegen het einde raakten we vermoeid. VDL profiteerde goed van de ruimte die wij weggaven.’

Feyenoord/Excelsior O/18 – VDL 1 2-2
50’ 0-1 Blij
55’ 0-2 Triel
80’ 1-2
89’ 2-2

Beginopstelling Feyenoord/Excelsior O/18: Struis; Scholman, Van Oosten, Blokland, Y. van Deelen; Triel, Berkvens, J. Steenvoorden; Van der Velden, Blij en Geluk.

ONDER 17 WINT VAN LEEFTIJDSGENOTEN GERMINAL BEERSCHOT

Feyenoord/Excelsior onder 17 heeft het oefenduel met Germinal Beershot O/17 zaterdag met 3-0 gewonnen. Doelpunten van Anass Achahbar, Tony Trindade De Vilhena en Vincent Janssen bezorgden de ploeg van trainer Cor Adriaanse de overwinning.

‘Ik ben zeker niet ontevreden’, vertelde Cor Adriaanse na het duel. ‘Ik heb goede dingen gezien. Het vertoonde spel was goed, alleen in de score doen we onszelf tekort.’

O/17 begon fel aan het duel en pakte binnen een kwartier de leiding. Trindade De Vilhena zette goed druk op de defensie van Germinal Beerschot en veroverde de bal. Met zijn pass zette hij Achahbar vervolgens vrij voor de Belgische doelman die op de fraaie lob van de spits geen antwoord had: 1-0.

Daarna ontbrak het de Rotterdammers aan geluk. Een inzet van Achahbar eindigde op de paal en Joey Sleegers raakte de lat. O/17 bleef gevaarlijk, maar vond het doel voor de rust niet meer.

In de tweede helft stelde Feyenoord/Excelsior in een tijdsbestek van vijf minuten de overwinning veilig. Na een uur spelen bekroonde Trindade De Vilhena een goede combinatie met Achahbar met een treffer. Vijf minuten later was het via Janssen 3-0.

Feyenoord/Excelsior O/17 – Germinal Beerschot O/17 3-0
12’ 1-0 Achahbar
60’ 2-0 Trindade De Vilhena
65’ 3-0 Janssen

Beginopstelling Feyenoord/Excelsior O/17: Franken, Thong, Maatsen, Rekik, Staas; Dercks, Trindade De Vilhena, Sleegers; Boëtius, Achahbar en Janssen.

DOELPUNTLOOS GELIJKSPEL ONDER 15

Feyenoord/Excelsior onder 15 heeft zaterdag het eerste oefenduel na de winterstop gelijkgespeeld. Zowel O/15 als de leeftijdsgenoten van Germinal Beerschot kwamen niet tot scoren. De Rotterdammers hadden gezien het spelbeeld meer verdiend, maar verzuimden te scoren.

‘Bij vlagen heb ik leuk voetbal gezien’, vertelde trainer Joop Hiele na het duel. ‘We hebben een paar goede kansen gehad, maar die vergaten we af te maken. We zijn pas een weekje bezig, het is nu gewoon belangrijk dat iedereen weer aan spelen toekomt.’

O/15, waarbij de van een blessure herstelde Omar El Baad twintig minuten meespeelde, was de betere ploeg en dat resulteerde ook al snel in een aantal goede mogelijkheden. Voor het doel werd door de Rotterdammers echter te vaak een verkeerde keuze gemaakt.

Djazz Manusama was het dichtst bij een treffer, maar de spits wist twee goede mogelijkheden niet te benutten. Eerst schoot hij na een goede actie van dichtbij tegen de doelman aan en daarna eindigde een inzet van de aanvaller op de lat.

Ook Germinal Beerschot was een paar keer dicht bij een doelpunt. Twee keer kwamen de Belgen gevaarlijk voor het doel van O/15, maar doelman Tim van der Linden hield zijn doel knap schoon.

Feyenoord/Excelsior O/15 – Germinal Beerschot O/15 0-0

Beginopstelling Feyenoord/Excelsior O/15: Van der Linden; Koomen, Knoester, Yalamoglu, James; De Vos, El Baad, Da Silva; Manusama, Van der Struis en Lubanzadio.

ONDER 14 START VOORBEREIDING MET ZEGE

Feyenoord/Excelsior onder 14 heeft de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft met 2-0 gewonnen. De Rotterdammers waren veel te sterk voor Germinal Beerschot O/14, maar verzuimden een grote uitslag neer te zetten.

O/14 begon fris aan het duel. Vanaf het begin van de wedstrijd creëerde de ploeg van trainer Rob Kurvers goede kansen en al na vier minuten was het eerste doelpunt een feit. Na een fraaie aanval bereikte Jari Schuurman de vrijstaande Rick van der Meer en die ronde koel af: 1-0.

Daarna bleef het krachtsverschil groot. De Belgen richtten zich vooral op het tegenhouden van Feyenoord/Excelsior en de Rotterdammers slaagden er steeds minder in om het vele balbezit om te zetten in kansen.

In de tweede helft werd het spel wat rommeliger. O/14, met negen verse krachten, had geen kind meer aan de leeftijdsgenoten van Germinal Beerschot en stapelde kans op kans. Faris Hammouti benutte na vijftig minuten op aangeven van Jordy den Hoedt de zoveelste kans voor de Rotterdammers en bracht de score op 2-0.

De kansen bleven zich daarna aandienen voor Feyenoord/Excelsior, maar gescoord werd er niet meer. Ook Germinal Beerschot drong niet meer aan, waardoor O/14 het duel op het gemak kon uitspelen.

‘Het enige minpuntje is dat we te weinig hebben gescoord’, vond Kurvers. ‘We hadden gezien de kansenverhouding met dubbele cijfers moeten winnen. Maar het was onze eerste wedstrijd en we zijn weer lekker bezig geweest. Dat is waar het om gaat.’

Feyenoord/Excelsior O/14 – Germinal Beerschot O/14 2-0
4’ 1-0 Van der Meer
50’ 2-0 Hammouti

Beginopstelling Feyenoord/Excesior O/14: Van Vliet; Rietkerk, Eyongakpa, Sonha, Absalem; Van der Meer, Van Haaren, Schuurman; Franse, Bilendo en Conraad.