Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Feyenoord met goed gevoel van start in Oman

De Feyenoord-selectie kan met een goed gevoel terugkijken op de start van het trainingskamp in Oman. De Rotterdammers kunnen zich in het Sultanaat onder ideale omstandigheden voorbereiden op de tweede seizoenshelft, die op woensdag 19 januari begint met de inhaalwedstrijd tegen Ajax. De ploeg van Mario Been heeft het prima veld van het Sohar Stadium ter beschikking om te trainen, terwijl de temperatuur gemiddeld rond de 25 graden Celsius schommelt.
Been kan in Sohar beschikken over een vrijwel fitte selectie. Alleen Darley en Sekou Cissé zijn nog niet op het trainingsveld in actie gekomen. Doelman Darley kampt met lichte knieklachten. Omdat Rob van Dijk met een knieblessure is achtergebleven in Nederland, is Erwin Mulder daardoor op dit moment de enige fitte doelman bij de selectie. Cissé is op de weg terug na een voetblessure.



Leroy Fer heeft tijdens de eerste dag van het trainingskamp de groepstraining hervat. De middenvelder is op de terugweg na een knieblessure, die hij opliep in de competitiewedstrijd tegen PSV op 24 oktober van vorig jaar. Fer maakte zaterdag bij de start van het trainingskamp zowel de ochtend- als de middagsessie van Feyenoord in Sohar mee en nam ook deel aan het afsluitende partijspel elf tegen elf tijdens de middagtraining. Fer keek na afloop met een goed gevoel terug op zijn rentree bij de groep en hoopt op tijd volledig fit te zijn voor de inhaalwedstrijd tegen Ajax. De oefenwedstrijd tegen het Olympisch elftal van Oman van aanstaande dinsdag komt waarschijnlijk te vroeg voor de middenvelder.



Zondag begon de tweede trainingsdag voor de Feyenoord-selectie met een pittige loopoefening in het Sohar Stadium. Onder een strakblauwe hemel nam fysieke trainer Toine van de Goolberg de selectie ongeveer een uur stevig lang onder handen. Naast Darley en Cissé bleef hierbij ook Erwin Mulder achter in het spelershotel. De doelman werkte een individuele training af. Zondagmiddag rond half 2 Nederlandse tijd staat de tweede training van de dag op het programma voor de selectie.