Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Zestien spelers op intensieve middagtraining

Mario Been heeft zondagmiddag tijdens de tweede training van de dag zestien spelers kunnen begroeten op het trainingsveld. Georginio Wijnaldum, Leroy Fer, Stefan de Vrij, Ricky van Haaren en Diego Biseswar bleven evenals de geblesseerden Darley en Sekou Cissé achter in het spelershotel. Voor de spelers die wel in de bus stapten richting het Sohar Stadium stond een intensieve training op het programma, waarin veel aandacht was voor trap- en passoefeningen en een groot positiespel. Adil Auassar stapte iets eerder uit de training wegens knieklachten.

Feyenoord traint zowel op maandag- als dinsdagochtend nog eenmaal, voordat dinsdagmiddag de oefenwedstrijd tegen het Olympisch elftal van Oman op het programma staat. De Rotterdammers zullen deze wedstrijd in principe beginnen in dezelfde opstelling als waarmee de ploeg volgende week woensdag zal spelen bij de hervatting van de competitie tegen Ajax. Mario Been wil het duel van dinsdag verder aangrijpen om stagespeler Sergei Kizhnichenko tenminste een helft aan het werk te zien, om zo een beter beeld te krijgen van zijn kwaliteiten, zo liet de trainer na de middagtraining weten.



De training van zondagmiddag begon ontspannen voor de selectie, met verschillende spelvormen onder leiding van fysieke trainer Toine van de Goolberg. In de ochtend had de fysieke trainer de spelers al onderworpen aan een pittige conditietest, waarmee kon worden gemeten hoe de Feyenoorders er kort een week na de start voorbereiding op de tweede seizoenshelft conditioneel voorstaan. In de middag waren de resultaten van deze test per speler bekend en deze stemden Been tot grote tevredenheid.



Maandagochtend om 7.00 uur Nederlandse tijd (10.00 uur plaatselijke tijd) staat de eerstvolgende training voor de selectie op het programma. Maandagmiddag verlenen de spelers de technische staf hun medewerking aan een voetbalclinic, waaraan circa vijftig kinderen in de leeftijd van 10 tot 14 jaar zullen deelnemen.