Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Fer en Wijnaldum uit voorzorg voortijdig van training

Leroy Fer en Georginio Wijnaldum hebben maandag de ochtendtraining van Feyenoord uit voorzorg vroegtijdig verlaten. Fer kampte met klachten aan zijn knie, terwijl Wijnaldum met last aan zijn bovenbeen naar de kant ging. Trainer Mario Been hoopt dat de twee op tijd hersteld zijn om dinsdag in actie te kunnen komen in de oefenwedstrijd tegen het Olympisch elftal van Oman. Mocht Fer in actie komen, dan zou het zijn rentree betekenen nadat hij in oktober vorig jaar een knieblessure opliep. ‘Als zijn fysiek het toelaat, wil ik hem dinsdag zeker laten spelen’, zei Been maandag na de training.

Darley ontbrak maandag opnieuw op het trainingsveld, wegens klachten aan zijn kniepees. Mocht de doelman ook dinsdag nog niet fit zijn, dan zal keeperstrainer Patrick Lodewijks als reservekeeper op de bank van Feyenoord plaatsnemen bij het oefenduel in het Sohar Stadium. Lodewijks zat in oktober 2007 voor het laatst als keeper op de bank bij Feyenoord, bij de wedstrijd tegen Excelsior. De oud-doelman was op dat moment al keeperstrainer bij de club, maar nam toen plaats op de bank omdat Erwin Mulder en Sherif Ekramy niet inzetbaar waren.



Omdat Adil Auassar, Diego Biseswar en Sekou Cissé in verband met blessures maandag terugkeren naar Nederland en zodoende ontbraken op het trainingsveld, beëindigde Feyenoord de oefensessie van maandag met zeventien spelers. Zij speelden een partijspel van circa twee keer een kwartier, waarbij Lodewijks bij één van de ploegen als doelman optrad. Feyenoord begon de training met verschillende trap- en passoefeningen.



Maandagmiddag stapt de Feyenoord-selectie opnieuw in de bus richting het stadion waar dagelijks getraind wordt. Dan staat er echter geen reguliere training op het programma, maar een clinic voor circa vijftig kinderen in de leeftijd van tien tot veertien jaar. Dinsdagochtend werkt de selectie nog een lichte training af, voordat ’s middags om 15.00 uur Nederlandse tijd (18.00 uur plaatselijke tijd) de oefenwedstrijd tegen het Olympisch elftal van Oman wordt gespeeld.