Fanshop
Fanshop

Talentjes uit Oman genieten van clinic Feyenoord

Voor de Feyenoord-selectie stond er maandagmiddag een welkome afwisseling in de trainingsweek in Oman op het programma. In het stadion in Sohar waar Feyenoord deze week traint, traden de spelers dit keer zelf op als trainers. Zij gaven de Omaanse jeugd tijdens een clinic nuttige voetbaltips mee en trapten ook zelf een balletje met de voetballertjes. De clinic was georganiseerd door Port of Sohar, om iets terug te doen voor de gemeenschap in de stad.
Ongeveer de helft van de deelnemende kinderen was lid van de sportclub van Sohar, waar zij het elftal Onder vijftien vormen. Dit elftal komt uit in de nationale jeugdcompetitie van Oman en heeft zelfs vijf spelers in de gelederen die uitkomen in het nationale elftal onder 15. De rest van de deelnemertjes was een stuk jonger en afkomstig uit de stad Liwa in de omgeving van Sohar.Alle deelnemertjes werkten in bijna twee uur tijd in groepjes zes verschillende spelvormen af, die allemaal werden begeleid door diverse spelers. Zo namen Ron Vlaar en Tim de Cler telkens ieder een elftal onder hun hoede bij een partijspel op een klein veld, waarbij geen van de spelers voor elkaar onder wilde doen. ‘Maar het belangrijkste is natuurlijk dat de kinderen het naar hun zin hebben en dat kun je vanmiddag duidelijk zien’, zei Vlaar.

Aan de andere kant van het veld probeerde Bruno Martins Indi de spelers uit zijn team vooral tactische tips mee te geven. ‘Er zitten jongens tussen die echt goed kunnen voetballen’, zei de verdediger. ‘Je kan ook zien dat ze het vandaag naar hun zin hebben, al vraag ik me af of ze hier ooit van Feyenoord hebben gehoord. Ik hoor ze alleen maar praten over Real Madrid’, lachte hij. Trainer Mario Been had eveneens al snel gezien dat er een aantal talentjes tussen liepen tijdens de clinic. ‘Als die jongens in Nederland zouden spelen, zouden ze zo op Varkenoord terecht kunnen’, zei Been.

‘Wij zijn erg blij dat Feyenoord hier in Sohar is en vandaag deze training aan ons wil geven’, zei Khalid Al Lahouri, de trainer van Sohar onder 15. ‘Het voetbal in Oman is de laatste jaren enorm in opkomst, maar we missen vooral een goede organisatie. Het is daarom erg goed dat onze spelers vandaag kunnen leren van de profs van Feyenoord. Onze jongens hebben hier de afgelopen tijd heel erg naar uit gekeken.’

Voor doelman Darley was de clinic een eerste kennismaking met het Sohar Stadium. De keeper kampt met lichte knieklachten en trainde de afgelopen dagen individueel in het spelershotel. Het oefenduel met het Olympisch elftal van Oman van dinsdag komt waarschijnlijk te vroeg voor hem. Darley hoopt later deze week terug te keren op het trainingsveld.

De clinic werd vanaf de sintelbaan om het veld gadegeslagen door een handvol Nederlandse Feyenoord-supporters. Het grootste deel van hen is woonachtig in Oman, maar daarnaast waren er ook drie supporters die speciaal voor het trainingskamp van Nederland naar het Sultanaat zijn gereisd. Zij kwamen maandag aan in Muscat en waren net op tijd in Sohar om de clinic bij te wonen. De drie zullen de ploeg de komende dagen op de voet volgen.