Fanshop
Fanshop

Informatie kaartverkoop Vitesse – Feyenoord

Op zondag 6 februari aanstaande speelt Feyenoord in Arnhem de uitwedstrijd tegen Vitesse, aanvang 12.30 uur. Sinds het seizoen 2005/2006 kunnen Feyenoord-supporters bij deze uitwedstrijd gebruikmaken van een bus- of autocombiregeling, waarbij supporters bij vervoer per bus de keuze hebben om op te stappen in Rotterdam of Heteren.
Voor de komende wedstrijd is in principe dezelfde regeling van kracht. Door een verkleining van de parkeerplaats bij het Gelredome gelden er echter wel andere aantallen met betrekking tot het maximaal aantal auto’s in combinatie met het aantal bussen. De verdeling zoals deze in het verleden gehanteerd werd (600 bezoekers per auto, 600 bezoekers per bus), is hierdoor niet langer haalbaar.

Feyenoord heeft zowel richting Vitesse als de Gemeente Arnhem haar teleurstelling uitgesproken over de nieuwe situatie. Wat Feyenoord betreft verdient deze wedstrijd inmiddels het predikaat A-categorie (geen risico) en zouden Feyenoord-supporters geheel vrij naar Arnhem moeten kunnen reizen. Eenzelfde regeling geldt andersom, wanneer Vitesse te gast is in De Kuip. De Gemeente Arnhem wil zover vooralsnog niet gaan.

Feyenoord kan helaas niets anders doen dan zo creatief mogelijk proberen om te gaan met deze nieuwe situatie. De club heeft er voor gekozen om in eerste instantie uit te gaan van 800 meereizende supporters naar Arnhem. Zij hebben de keuze uit een buscombi vanaf Rotterdam, een buscombi vanaf Heteren en een autocombi (minimaal drie supporters per voertuig) via Heteren. In eerste instantie zijn er 440 plaatsen beschikbaar voor de buscombi en 360 voor de autocombi.

Indien de vraag onder Feyenoord-supporters groter is dan de in eerste instantie 800 beschikbare kaarten, zal de vervoersregeling worden omgezet naar louter busvervoer. De tickets van supporters met een autocombikaart zullen in dat geval automatisch worden geconverteerd naar een buscombiregeling vanaf Heteren.

Aangezien bij de start van de voorverkoop de exacte, definitieve vervoersregeling nog onduidelijk is, is besloten voor alle regelingen in eerste instantie een eenheidsprijs van € 33,50 te hanteren. De voorverkoop voor Vitesse tegen Feyenoord wedstrijd start op woensdag 19 januari.