Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Been: ‘Een prima training’

Met een overwinning op zak en de wetenschap dat de spelers zonder blessures het oefenduel met een gelegenheidsformatie uit Oman hadden beëindigd, vertrok de Feyenoord-selectie dinsdagavond uit het stadion van Sohar. Hoewel trainer Mario Been niet tevreden kon zijn over het aantal doelpunten dat zijn ploeg had gemaakt, keek hij met een overwegend positief gevoel terug op het enige oefenduel tijdens het trainingskamp in Oman. ‘Dit was een prima training’, vertelde Been achteraf.
Feyenoord gaf nagenoeg geen kans weg tegen de Omaanse tegenstander, maar wist aan de andere kant zelf ook te weinig kansen te creëren. ‘We hadden hetzelfde probleem dat we dit seizoen vaker hebben, namelijk dat we prima voetballen tot aan de zestienmeter van de tegenstander’, zei Been. ‘We hadden vandaag tachtig procent balbezit en het veldspel was prima, maar we scoren te moeilijk.’

Wat dat betreft was de trainer blij met het optreden van stagespeler Krisztian Simon, die het enige doelpunt van de wedstrijd maakte. Vorige week was de aanvaller ook al trefzeker in het duel om de Zilveren Bal tegen Sparta Rotterdam. ‘Hij zou een versterking voor ons zijn’, vertelde Been, die ook tevreden was over het optreden van Gill Swerts, die zijn officieuze rentree voor Feyenoord maakte.

Feyenoord moest het dinsdag stellen zonder Leroy Fer en Georginio Wijnaldum, die beiden uit voorzorg aan de kant bleven en de wedstrijd vanaf de tribune bekeken. Wijnaldum is volgens Been fit voor de wedstrijd tegen Ajax van volgende week woensdag. Of Fer erbij kan zijn bij de hervatting van de competitie is nog niet zeker. Voor Rob van Dijk, die in Rotterdam is achtergebleven met een knieblessure komt de Klassieker zeker te vroeg.