Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Feyenoord geeft startschot voor uniek project in Sohar

Een groot deel van de Feyenoord-selectie heeft woensdagochtend de opening verricht van een uniek project in Sohar. Tijdens een ceremonie in de buurt van de haven gaven de spelers en de technische staf samen met lokale kinderen water aan veertig pas geplante boompjes, die dankzij een uitvinding van Nederlander Pieter Hoff ondanks het warme en droge klimaat in Oman toch volledig moeten kunnen uitgroeien.
Door de uitvinding van Hoff krijgt de kiem van een boom alleen zonlicht op de uren van de dag dat de zon opkomt of juist onder gaat en daarom minder hard brandt dan midden op de dag. Bovendien krijgen de wortels van de boom precies voldoende water om te groeien, maar te weinig om verzadigd te raken. Hierdoor gaan zij zelf op zoek naar meer water in de grond of in de lucht. Dankzij dat irrigatiesysteem kunnen bomen groeien op de warmste en droogste plekken op aarde.



De ceremonie vond plaats onder grote belangstelling van tientallen genodigden, onder wie Feyenoord-supporter Robert Boonk van de Port of Sohar en de Nederlandse ambassadeur in Oman, Stefan van Wersch. De ambassadeur was trots dat de Feyenoorders hun medewerking verlenen aan het project. ‘Dit is een echt Rotterdams project, bijna een stukje Rotterdam in Oman’, zei Van Wersch. ‘Het is daarom schitterend dat juist Feyenoord deze ceremonie bijwoont. Helemaal omdat de mensen in Oman gek van voetbal zijn.’



De Feyenoord-selectie was onder de indruk van het project dat is opgestart in Sohar, dat erop is gericht om de komende decennia een groenere stad te hebben. De spelers en trainers grepen de ceremonie tegelijkertijd aan om teammanager Bas van Noortwijk, die zijn 56ste verjaardag vierde, in het zonnetje te zetten. De Feyenoorders zetten luidkeels ‘Happy Birthday’ in, waarna alle aanwezigen spontaan meezongen.



Koningin Beatrix zal in maart van dit jaar een bezoek brengen aan Oman. ‘Het is goed mogelijk dat zij dan dit project, dat vandaag door de Feyenoorders is gestart, ook komt bekijken’, besloot Van Wersch.

Woensdagmiddag staat voor de Feyenoord-selectie de enige training van de dag op het programma.