Fanshop
Fanshop

Feyenoord O/19 genadig voor eerste elftal FC Binnenmaas

Feyenoord/Excelsior O/19 heeft zaterdagmiddag in een oefenduel met 2-5 gewonnen van het eerste elftal van FC Binnenmaas. De lichtingen O/18 en O/17 kwamen op Varkenoord tijdens een onderling duel niet tot scoren. Feyenoord/Excelsior O/16 kruiste de degens met Sportclub Feyenoord B1 en zegevierde met 4-2. Onder vijftien won op bezoek bij het oudere FC Binnenmaas B1 met 0-2, terwijl Feyenoord/Excelsior O/14 het Zeeuwse RCS C1 met een 5-0 nederlaag terug naar huis stuurde. Voor alle ploegen van Feyenoord Academy begint volgende week de tweede helft van de competitie.
Onder negentien vergeet monsterscore neer te zetten tegen FC Binnenmaas 1
Feyenoord/Excelsior O/19 begon zaterdagmiddag ver onder de maat aan het oefenduel met zaterdagderdeklasser FC Binnenmaas, waarna de ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel pas na twintig minuten iets beter voor de dag kwam. ‘Bij rust stonden we door twee doelpunten van Jair Balrak met 0-2 voor, maar eigenlijk zei die voorsprong me niet zo veel’, zei Van Gastel. ‘In de eerste helft maakten we ronduit een slechte indruk.’

Na de rust liet Onder negentien zich van een betere kant zien en kwam het via Shane van den Engel al snel op 0-3. Dat de thuisploeg vervolgens terug mocht komen tot 2-3, hadden de Rotterdammers volledig aan zichzelf te wijten. ‘Die twee tegendoelpunten hebben we op een schandalige manier weggegeven’, zei Van Gastel.

De coach zag zijn ploeg in de slotfase via twee doelpunten van Nygel Velder uitlopen naar de 2-5 eindstand, waar de score in de tweede helft veel hoger had moeten oplopen. ‘We hebben vandaag nagelaten vijftien doelpunten te maken’, zei Van Gastel. ‘Daar ben ik zeer ontevreden over, net als over de wijze waarop we de doelpunten tegen hebben gekregen.’

FC Binnenmaas – Feyenoord/Excelsior O/19 2-5

Scoreverloop:

26’0-1 Balrak
35’ 0-2 Balrak
47’ 0-3 Van den Engel
66’ 1-3
76’ 2-3
84’ 2-4 Velder
90’ 2-5 Velder

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19: Osseweijer; Kruithof, Morais (46’ Van Huigevoort), Rutten, De Vries; Bouwmeester, Van den Engel, El Harouchi (46’ Rashid); Schoonheijm (46’ M. Steenvoorden), Balrak (70’ Morais) en Velder.

Lichtingen O/18 en O/17 aan elkaar gewaagd tijdens onderling duel
De lichtingen O/18 en O/17 van Feyenoord Academy hebben zaterdagmiddag tijdens een onderling oefenduel laten zien niet veel voor elkaar onder te doen. In een strijdvolle wedstrijd waren de beste kansen weliswaar voor de jongste ploeg, maar uiteindelijk bleef het na twee keer veertig minuten spelen bij 0-0. Zowel trainer Jan Gösgens van Onder 18 als trainer Cor Adriaanse van Onder 17 sprak na afloop van ‘een nuttig oefenduel’.

Beide ploegen probeerden hun huid zo duur mogelijk te verkopen op Varkenoord, wat resulteerde in veel fysieke duels over het gehele veld. ‘Tijdens onderlinge wedstrijden is er altijd sprake van een gezonde rivaliteit’, zei Gösgens. ‘Vooraf probeerden wij als trainers die spanning een beetje eraf te halen, maar dan nog zie je dat geen van de spelers onder wil doen voor zijn tegenstander.’

Feyenoord/Excelsior O/17 mocht met meerdere mogelijkheden de meeste aanspraak maken op een treffer, maar ondanks het uitblijven van doelpunten keek Adriaanse na afloop tevreden terug. ‘We hebben ons goed geweerd tegen een oudere en fysiek sterkere tegenstander’, zei hij. ‘Daarnaast hebben we in sommige fases het initiatief genomen. Het was voor beide ploegen een prima middag.’

Feyenoord/Excelsior O/18 – Feyenoord/Excelsior O/17: 0-0

Opstellingen:
Feyenoord/Excelsior O/18:
Spanjaart (41’ Struis); Samsey, Van Oosten, Blokland, Y. van Deelen; J. Steenvoorden (41’ Scholman), Cornelissens, Van der Laan; Van der Velden (60’ Triel), Persson (30’ Blij) en Berkvens (60’ Geluk).
Feyenoord/Excelsior O/17: De Jong; Maatsen (41’ Gomez Nieto), Rekik, Kongolo, Woudenberg; Trindade De Vilhena, Sleegers (50’ Toorenburg), Ake (41’ Dercks); Olijfveld (41’ Boëtius), Achahbar en Janssen.

Ongeconcentreerd Feyenoord/Excelsior O/16 langs Sportclub Feyenoord B1
Feyenoord/Excelsior O/16 heeft zaterdagmiddag een oefenduel met Sportclub Feyenoord B1 met 4-2 gewonnen. In een van de kant van de ploeg van trainer Gaston Taument zwakke wedstrijd zorgden Brandon Robinson, Jesse Driebergen en Cas Knoester (2) voor de treffer namens de proftak.

Taument was na afloop duidelijk in zijn oordeel: ‘Wij hebben een heel matige wedstrijd gespeeld’, zei hij. ‘We speelden met een matte instelling, misten de bezieling. Tegen de Sportclub – dat er juist alles aan doet om van ons te winnen – krijg je het dan vanzelf moeilijk. We hebben gewonnen, maar eigenlijk vooral tegen onszelf gespeeld.’

De ploeg van Taument begon slordig aan de wedstrijd en speelde een uiterst zwak eerste kwartier. Toch kwam het in de vijftiende minuut via Robinson op voorsprong, waarna het spel beter werd. Na een 3-1 voorsprong in de rust werd het spel in de tweede helft weer slordiger, waardoor Taument een ontevreden gevoel aan het duel overhield.

Feyenoord/Excelsior O/16 – Sportclub Feyenoord B1 4-2

Scoreverloop:
15’ 1-0 Robinson
23’ 2-0 Driebergen
26’ 3-0 C. Knoester
38’ 3-1
55’ 4-1 C. Knoester
80’ 4-2

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/16: Jharie; Van de Ruit (43’ Korporaal), Lopes Cabral, Van Beek, Hardeveld (30’ Go); Kassels, C. Knoester, Driebergen; Geyah Darjij (41’ Dekker), Robinson (41’ Kasdorp) en Lopes Martins De Veiga.

Onder 15 rekent af met fysiek sterker FC Binnenmaas B1
Feyenoord/Excelsior O/15 heeft zaterdagmiddag een prima prestatie neergezet tegen het oudere en fysiek sterkere FC Binnenmaas B1. In een uitduel zegevierde de ploeg van trainer Joop Hiele met 0-2. Gilberto Da Silva en Robbert de Vos tekenden in de tweede helft voor de Rotterdamse doelpunten.

Hiele had in de aanloop naar het duel bij zijn spelers erop gehamerd dat ze niet de fysieke strijd aan moesten gaan met het twee jaar oudere Binnenmaas. ‘De tegenstander speelde een sportieve wedstrijd, maar wij moesten toch de duels zoveel mogelijk mijden’, zei Hiele. ‘We moesten het hebben van de voetballende oplossing, snelle combinaties en vleugelspel. Dat is bij vlagen heel aardig gelukt.’

De Rotterdammers stelden in de tweede helft de zege veilig met twee treffers. Na 46 minuten volleerde Da Silva op aangeven van Milton Klooster raak, waarna De Vos na een uur spelen de eindstand op het scorebord zette. De middenvelder vond op aangeven van Francisco Bilendo het net.

Het verschil in fysieke kracht én de voor Onder vijftien ongebruikelijke wedstrijdduur van twee keer veertig minuten eiste wel zijn tol. ‘Tegen het einde van de eerste helft werden we vanwege de vermoeidheid slordiger in de passing en werd het vooruit verdedigen ook steeds minder’, besloot Hiele. ‘Dit herhaalde zich aan het einde van de wedstrijd. Toen zijn we één-op-één gaan spelen, zodat niemand zich kon verstoppen. Dat zorgde weer voor een extra prikkel.’

FC Binnenmaas B1 – Feyenoord/Excelsior O/15 0-2

Scoreverloop:

46’ 0-1 Da Silva
60’ 0-2 De Vos

Opstelling Feyenoord Excelsior O/15: Van der Linden; Yalamoglu (65’ Manusama), J. Knoester, Van der Meer, Ulusoy (41’ Lenzini); De Vos, Van der Pijl (41’ Da Silva), El Baad (41’ Klooster); Manusama (30’ Proost), Albertus (41’Bilendo) en James.

Ruime oefenzege Onder 14 op RCS C1: 5-0
Feyenoord/Excelsior O/14 heeft zaterdagmiddag een ruime oefenzege geboekt op RCS C1. De ploeg van trainer Rob Kurvers won op Varkenoord met 5-0 van de Zeeuwse opponent. ‘Het was voor ons een prima oefenduel’, zei de coach na afloop. ‘We hebben de bal goed rond laten gaan en wisten steeds de vrije man te vinden. RCS is eigenlijk geen moment aan voetballen toegekomen.’

Al na tien minuten zorgde Jari Schuurman voor de openingstreffer. De middenvelder dook de vrije ruimte achter de Zeeuwse verdediging in en kreeg de bal in de loop aangespeeld. Alleen voor de doelman van RCS schoot hij overtuigend raak. Fabian Korporaal zorgde uit een scrimmage voor de 2-0 ruststand, waarna de thuisploeg tussen de 52ste en de 57ste minuut uitliep naar 5-0.

Invaller Erwin Franse schoot eerst een afvallende bal vanaf zestien meter tegen de touwen, waarna Schuurman tekende voor zijn tweede treffer van de wedstrijd. Het slotakkoord was voor Jordy Den Hoedt. De aanvaller werd door Franse uitstekend vrij voor de keeper gezet en kende geen twijfels in de afronding: 5-0.

Feyenoord/Excelsior O/14 – RCS C1 5-0

Scoreverloop:

10’ 1-0 Schuurman
23’ 2-0 Korporaal
52’ 3-0 Franse
55’ 4-0 Schuurman
57’ 5-0 Den Hoedt

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/14: Van Vliet (36’ Van der Mast); Rietkerk, Eyongakpa (55’ Sonha), Verdonk, Absalem (36’ Letterie); Schuurman, Slabbekoorn (36’ Van Haaren), Korporaal (40’ Franse); El Hankouri (36’ Hammouti), Den Hoedt en Conraad.