Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Feyenoord terug op vertrouwd terrein

Feyenoord heeft maandagochtend de training op Varkenoord hervat, nadat de ploeg afgelopen zaterdag terugkeerde in Nederland van het trainingskamp in Oman. Mario Been kon een grote groep op het veld verwelkomen, onder wie Luc Castaignos. De aanvaller moest vrijdag tijdens de afsluitende training in Oman vroegtijdig naar de kant na een tik op zijn enkel, maar kon maandag alweer zonder problemen aansluiten bij de groep. Adil Auassar en Diego Biseswar, die het trainingskamp van Feyenoord voortijdig verlieten wegens knieproblemen, kwamen maandag nog niet in actie. Been verwacht dat Biseswar dinsdag weer bij de groep zal aansluiten.
Rob van Dijk stond maandag voor het eerst sinds zijn knieblessure weer met zijn ploeggenoten op het veld. De doelman, die het trainingskamp in Oman aan zich voorbij moest laten gaan, trainde individueel met hersteltrainer Marcel Cas. Terwijl zijn ploeggenoten in Oman verbleven, trainde Van Dijk in Rotterdam individueel verder. Hij herstelt voorspoedig van zijn blessure. ‘Ik heb vorige week voornamelijk krachttraining gedaan en afgelopen vrijdag voor het eerst weer buiten getraind’, vertelde Van Dijk na afloop van de maandagtraining. ‘Ik hoop dat ik dinsdag voor het eerst weer met Patrick Lodewijks (keeperstrainer, red.) op het veld kan staan.’ Ruben Schaken, Bart Schenkeveld en Leroy Fer, die allen op de terugweg zijn na blessures, trainden maandag ook individueel.



Voor de Feyenoord-selectie staat er dinsdag nog één training op het programma in de voorbereiding op de wedstrijd van aanstaande woensdag tegen Ajax. De oefensessie op Varkenoord begint om 10.30 uur. De uitwedstrijd tegen Ajax wordt woensdag om 20.45 uur gespeeld.