Fanshop
Fanshop

Simon speelgerechtigd voor Klassieker

Krizstian Simon kan woensdag zijn debuut maken voor Feyenoord, in de uitwedstrijd tegen Ajax. Feyenoord bereikte maandagavond laat overeenstemming over de huur van de Hongaarse aanvaller. Het zogeheten internationale transfer certificaat is voor de speler afgegeven door middel van het nieuwe digitale ‘FIFA Transfer Matching System’. Intensief telefonisch en e-mail contact tussen Feyenoord, Ujpest PC, de Hongaarse voetbalbond en de KNVB, alsmede goede ondersteuning van de KNVB, hebben ertoe geleid dat de aanvaller woensdag voor het eerst inzetbaar kan zijn bij de Rotterdammers.
Trainer Mario Been is blij met de inzetbaarheid van Simon in de Klassieker. ‘Hij is een toegevoegde waarde voor dit Feyenoord’, zei de trainer dinsdagmiddag. ‘We moeten niet alles aan hem ophangen, maar Simon is in ieder geval een speler die diepte toevoegt aan dit elftal.’

Gill Swerts kan woensdag zijn eerste officiële wedstrijd voor Feyenoord spelen sinds zijn rentree bij de Rotterdamse club. Leroy Fer ontbreekt bij de Rotterdammers. De middenvelder is nog niet volledig fit. Fer is op de weg terug na een knieblessure, die hij in oktober vorig jaar opliep. ‘Het risico is te groot om hem te laten spelen’, vertelde Been. Erwin Mulder verdedigt woensdag het doel bij Feyenoord. De doelman vervangt Rob van Dijk, die kampt met knieklachten.

Been kan woensdag ook nog niet beschikken over Ruben Schaken, Adil Auassar en Diego Biseswar en de langdurig geblesseerden Dani Fernández, Jon Dahl Tomasson, Sekou Cissé en Bart Schenkeveld.