Swerts: ‘We zijn niet aan voetballen toegekomen’

Gill Swerts had zich zijn rentree in het Feyenoord-shirt heel anders voorgesteld dan de wedstrijd van woensdag. Niet alleen vanwege de uitslag, maar ook omdat de Belgische verdediger een kwartier voor tijd naar de kant moest na een tik op zijn knie. ‘Het lijkt me duidelijk dat ik geen goed gevoel overhoud aan deze wedstrijd’, zei Swerts achteraf. ‘We zijn niet aan voetballen toegekomen vandaag.’
Voor Swerts was de Klassieker de eerste competitiewedstrijd die hij speelde sinds september vorig jaar, toen hij met AZ in actie kwam tegen FC Utrecht. De verdediger was blij dat hij weer eens minuten kon maken, maar tevreden was hij achteraf allerminst. ‘Als je verliest kun je nooit tevreden zijn’, zei hij. ‘Ik heb geprobeerd mijn eigen spel te spelen, maar dat was moeilijk in deze wedstrijd. De eerste helft hebben we lang de nul kunnen houden, maar we hebben over de hele wedstrijd gezien zelf veel te weinig kansen weten te creëren.’

Swerts kreeg in de eerste helft al een forse aanslag op zijn enkel te verduren, maar kon daarna gewoon verder spelen. Een tik op zijn knie na rust zorgde ervoor dat hij de wedstrijd toch vroegtijdig moest staken. De verdediger hoopt op tijd hersteld te zijn van zijn blessure voor de wedstrijd van aanstaande zaterdag tegen De Graafschap. ‘Ik heb nu nog een beurse knie, maar ga er vanuit dat ik zaterdag weer fit ben’, zei Swerts.

De definitieve beslissing in de wedstrijd viel woensdag ruim een kwartier voor tijd, toen Pieter Vink een strafschop toekende aan Ajax. ‘Die werd heel makkelijk gegeven’, stelde doelman Erwin Mulder achteraf. ‘Tot de 2-0 hoopten we via een counter de gelijkmaker te kunnen maken, maar door die penalty viel ons plan in duigen.’

‘Het is duidelijk dat het voetbal bij ons veel beter moet dan we vandaag hebben laten zien’, concludeerde Mulder, die in augustus vorig jaar voor het laatst in de competitie in actie kwam. ‘Persoonlijk ben ik blij dat ik weer eens een wedstrijd heb gespeeld, maar daar schiet je weinig mee op als je de wedstrijd op deze manier verliest.’