Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Van Beukering heeft eerste basisplaats in vooruitzicht

Jhonny van Beukering start aanstaande zaterdag in de competitiewedstrijd tegen De Graafschap voor het eerst in de basis bij Feyenoord. De spits kwam als invaller tot dusver in twee duels van de Rotterdammers in actie, maar maakt zaterdag in de wedstrijd tegen zijn oude club De Graafschap voor het eerst zijn opwachting in de startopstelling. Van Beukering neemt de plaats in van Luc Castaignos, die op de bank begint.
‘Luc is een spelers met ontzettend veel talent die zeker een heel goede voetballer gaat worden, maar hij maakt op dit moment een mindere fase door’, zo lichtte trainer Mario Been vrijdagmiddag in De Kuip zijn keuze toe. ‘Jhonny is een totaal ander type speler, die de afgelopen tijd een goede indruk op ons heeft gemaakt.’

Stefan de Vrij neemt centraal in de defensie de positie van André Bahia over. Been maakt die keuze vooral met het oog op de opbouw. ‘Bahia was vorig jaar één van de beste verdedigers van Nederland, maar deze keuze maken wij op basis van wat wij de laatste tijd zien’, vertelde Been.

Leroy Fer ontbreekt zaterdag nog bij de wedstrijdselectie van Feyenoord. De middenvelder is op de terugweg na een knieblessure. Rob van Dijk keert tegen De Graafschap terug op de bank bij Feyenoord. De doelman neemt de plek in van Darley, die niet topfit is. Been kan nog niet beschikken over Adil Auassar, die wegens knieklachten vervroegd terugkeerde van het trainingskamp in Oman. Een MRI-scan moet meer duidelijkheid geven over de aard van zijn blessure.

Ruben Schaken is eveneens nog niet inzetbaar. De aanvaller wordt aanstaande dinsdag geopereerd aan zijn knie, zo liet Been vrijdag weten. Diego Biseswar hervat na het weekend de training.

Feyenoord tegen De Graafschap wordt zaterdag om 20.45 uur gespeeld in De Kuip. Voorafgaand aan deze wedstrijd wordt Coen Moulijn herdacht, onder meer via een minuut applaus. Voor de eerste thuiswedstrijd van Feyenoord in 2011 zijn nog kaarten verkrijgbaar. Kijk op www.feyenoord.nl/thuiswedstrijden voor meer informatie.