Feyenoord onder 19 verliest bij NEC/FC Oss A1

Voor de jeugdteams van Feyenoord/Excelsior is zaterdag de competitie weer van start gegaan. Onder 19 ging op bezoek bij NEC/FC Oss A1 onverdiend met 1-0 onderuit. O/18 liep door een 1-1 gelijkspel tegen Houten A1 tegen het eerste puntenverlies van het seizoen aan. In de derby tegen Sparta Rotterdam B1 was O/17 de sterkste: 1-2. O/16 versloeg Barendrecht B1 met 0-3. Op eigen veld was O/15 met 2-0 te sterk voor NEC/FC Oss C1 en O/14 versloeg PSV C2 overtuigend met 5-0.
ONDER 19 DOET ZICHZELF TE KORT BIJ NEC/FC OSS
Feyenoord/Excelsior onder 19 is zaterdag tegen een onnodige 1-0 nederlaag aangelopen. Op bezoek bij NEC/FC Oss waren de Rotterdammers de betere ploeg, maar bleven doelpunten achterwege voor de ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel. Nadat O/19 met tien man kwam te spelen, maakte de thuisploeg de enige treffer.

‘We hebben volkomen onterecht verloren’, blikte trainer Van Gastel terug op de nederlaag. ‘We waren de betere ploeg, maar we hebben verzuimd de wedstrijd te winnen. We scoren simpelweg niet, dat is al heel het seizoen ons probleem. Als dan ook de scheidsrechter niet bepaald in je voordeel fluit, wordt het lastig.’

In de eerste helft was O/19 de betere ploeg. De Rotterdammers hadden van NEC/FC Oss niets te vrezen en kregen een aantal goede mogelijkheden om de score te openen. Mick van Buren was twee keer dicht bij een treffer en ook Osama Rashid kreeg een goede kans, maar de doelman van de thuisploeg werd niet verschalkt.

Van Buren kreeg voor de rust nog een mogelijkheid om te scoren, maar de spits werd naar de grond gewerkt. Scheidsrechter Berben weigerde een strafschop toe te kennen, waardoor de stand bij rust nog altijd 0-0 was.

Feyenoord/Excelsior kwam daarna slecht uit de kleedkamer en gaf binnen twintig seconden een enorme kans weg. Een te korte terugspeelbal kon door NEC/FC Oss worden onderschept, maar een treffer bleef uit.

Na ruim een uur was het voor NEC/FC Oss wel raak. Stephan Kruithof maakte net buiten het zestienmetergebied een flinke overtreding. De verdediger werd met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd en uit de toegekende vrije trap kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Ondanks fel aandringen van O/19 bleef de gelijkmaker in de slotfase uit.

NEC/FC Oss A1 – Feyenoord/Excelsior O/19
66’ 1-0

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19: Konijnenburg; Kruithof, Smith, Van Huijgevoort, De Vries (75’ Rutten); Rashid, Bouwmeester, El Harouchi (74’ Jansen); Schoonheijm, Van Buren en Velder (53’ Van den Engel).

EERSTE PUNTENVERLIES ONDER 18 OP BEZOEK BIJ HOUTEN
Feyenoord/Excelsior onder 18 heeft voor het eerst dit seizoen punten laten liggen. Op bezoek bij Houten kwam de ploeg van trainer Jan Gösgens niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Omdat naaste concurrent Elinkwijk ook gelijkspeelde, blijft de schade voor de Rotterdammers beperkt.

Koploper Feyenoord/Excelsior moest in Houten optreden op een bijzonder slecht veld. De staat van de grasmat maakte het O/18 bijna onmogelijk het gebruikelijke combinatiespel te spelen. Desondanks kregen de Rotterdammers een aantal goede kansen, onder meer via Joey van der Velden, die de paal trof.

Houten slaagde er niet in mogelijkheden te creëren en de openingstreffer van O/18, in de laatste minuut van de eerste helft, was daarom volkomen verdiend. Op aangeven van Joshua Steenvoorden kon Daan Blij vrij inschieten. Zijn eerste poging werd gekeerd door de doelman, maar in tweede instantie was de spits wel trefzeker.

Zonder een kans te hebben gecreëerd, kwam Houten vijf minuten na de pauze op gelijke hoogte. Na een slippertje van Yorik van Deelen kwam de thuisploeg er snel uit. Terwijl de bal niet in de buurt was, constateerde de scheidsrechter een overtreding van Van Oosten in het strafschopgebied. Houten profiteerde van het buitenkansje en scoorde vanaf de stip: 1-1.

De Rotterdammers kregen daarna nog een paar kansen op de winst, maar misten de scherpte voor het doel. Uit een counter kreeg Houten in de slotfase nog een dot van een kans, maar doelman Bryan Struis redde uitstekend.

Gösgens reageerde realistisch op het gelijkspel. ‘Daar loop je een keer tegenaan. Het veld was abominabel slecht. Daarop was goed combinatievoetbal niet mogelijk. Toch hebben we de kansen gehad. We hebben loeihard gewerkt, dus ik kan niemand iets verwijten.’

Houten – Feyenoord/Excelsior O/18 1-1

45’ 0-1 Blij
50’ 1-1 (strafschop)

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/18: Struis; Samsey, Van Oosten, Blokland (46’ Scholman), Y. van Deelen; J. Steenvoorden (72’ Fer), Van der Velden (62’ Triel), Van der Laan; Cornelissens, Blij (70’ Geluk) en Berkvens.

ONDER 17 IN DERBY OP VALREEP VOORBIJ SPARTA
Feyenoord/Excelsior onder 17 heeft de derby met Sparta Rotterdam zaterdag nipt met 1-2 gewonnen. Het duel leek op een gelijkspel uit te lopen, maar een eigen doelpunt van Sparta bezorgde het team van trainer Cor Adriaanse in de laatste minuut de overwinning.

Ondanks de winst was Adriaanse niet tevreden over het spel van O/17. ‘We hebben niet goed gespeeld. We liepen te veel met de bal en leden veel onnodig balverlies. We hadden gewoon simpel moeten voetballen, dat is al moeilijk genoeg.’

Op een lastig bespeelbaar veld deden Sparta en Feyenoord/Excelsior in de beginfase niet voor elkaar onder. O/17 opende de score in de 24ste minuut na goed druk zetten van Nathan Ake. De middenvelder onderschepte een pass van de doelman en stuurde Joey Sleegers weg. Zijn schot werd nog gekeerd, maar uit de rebound was Tony Trindade de Vilhena wel trefzeker.

Tien minuten later werd het gelijk. Terence Kongolo maakte een schitterend doelpunt, maar zal daar weinig vreugde aan hebben beleefd. Met een onbedoelde boogbal verschalkte de verdediger namelijk zijn, volstrekt kansloze, eigen doelman.

In de tweede helft bleef het spel van O/17 beneden het gebruikelijke niveau en ook de thuisploeg kon niet echt gevaarlijk worden. Jean-Paul Boëtius dacht Feyenoord/Excelsior op voorsprong te zetten, maar de aanvaller zag zijn treffer afgekeurd worden wegens buitenspel.

In de laatste minuut stond invaller Jordy Toorenburg klaar om een voorzet van Lucas Woudenberg binnen te koppen, maar een verdediger van Sparta was hem voor. Het tweede eigen doelpunt van de wedstrijd was het laatste wapenfeit, waardoor O/17 gelukkig maar verdiend de overwinning pakte.

Sparta Rotterdam B1 – Feyenoord/Excelsior O/17 1-2

24’ 0-1 Trindade de Vilhena
34’ 1-1 Kongolo (e.d.)
80’ 1-2 e.d.

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/17: De Jong; Thong, Rekik, Kongolo, Woudenberg; Trindade de Vilhena, Ake, Sleegers; Boëtius (65’ Toorenburg), Achahbar en Janssen.

ONDER 16 TE STERK VOOR BARENDRECHT B1
Feyenoord/Excelsior onder 16 heeft zaterdag op bezoek bij Barendrecht B1 met 3-0 gewonnen. De ploeg van trainer Gaston Taument was de betere ploeg, maar liet lang na het duel te beslissen. Pas diep in de tweede helft bouwden de Rotterdammers de voorsprong uit.

Al na twee minuten leek O/16 op rozen te zitten. Een hoekschop van Rick Kasdorp werd door een verdediger van Barendrecht achter zijn eigen doelman gewerkt, waardoor Feyenoord/Excelsior al snel een voorsprong te pakken had.

Op het slechte veld bleven de Rotterdammers vervolgens domineren. Het goede spel leverde een aantal goede kansen op, maar daarmee ging O/16 slordig om. arendrecht werd pas in de slotfase van de eerste helft voor het eerst gevaarlijk. Twee minuten voor de rust belandde een inzet van de thuisploeg op de paal en een minuut later ging een schot maar rakelings voor het doel van doelman Jay Jharie langs.

In de tweede helft kreeg Barendrecht nog een aantal mogelijkheden, maar echt gevaarlijk werd de thuisploeg niet meer. Na ruim een uur verdubbelde Patrick Lopes Martins de Veiga de score op aangeven van Jesse Driebergen. In de slotfase werd het via William Geyah Darjij ook nog 0-3.

‘Het enige punt van kritiek is dat wij vandaag verzuimden om de score eerder uit te bouwen’, reageerde Taument op de zege van zijn ploeg. ‘Het veldspel en de instelling waren goed, daarover ben ik hartstikke tevreden, maar we moeten minder slordig met onze kansen omgaan.’

Barendrecht B1 – Feyenoord/Excelsior O/16 0-3

2’ 0-1 e.d.
66’ 0-2 Lopes Martins de Veiga
74’ 0-3 Geyah Darjij

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/16: Jharie; Gomez Nieto (58’ Dekker), Van Beek, Cabral, Dorand (53’ Hardeveld); Kasdorp, Driebergen, Knoester (66’ Kassels); Geyah Darjij, Robinson en Lopes Martins de Veiga.

GOED ONDER 15 VERSLAAT NEC/FC OSS C1
Feyenoord/Excelsior onder 15 heeft zaterdag een 2-0 overwinning geboekt op NEC/FC Oss C1. Op Varkenoord beslisten de Rotterdammers het duel binnen een halfuur. De score had hoger uit kunnen vallen, maar het ontbrak het team van trainer Joop Hiele aan scherpte voor het doel.

Hiele zag zijn team bij vlagen goed spelen, maar vond dat O/15 zichzelf te kort deed. ‘Ondanks dat we niet in de problemen zijn geweest, hadden we het onszelf makkelijker kunnen maken door verder uit te lopen. Over het spel ben ik tevreden. De afspraken die we met elkaar hebben gemaakt zijn goed uitgevoerd.’

Vanaf de eerste minuut zetten de Rotterdammers NEC/FC Oss onder druk. De bezoekers hadden geen antwoord op het aanvallende spel van O/15 en moesten zich beperken tot tegenhouden.

De dominantie van Feyenoord/Excelsior leidde na twintig minuten tot de eerste treffer. Djazz Manusama veroverde de bal en stelde Junior Albertus in staat de score te openen.

Kort daarna was ook de tweede Rotterdamse treffer een feit. Albertus had aan de rechterflank een goede actie in huis en zette de bal goed voor. Gilberto da Silva stond op de goede plek en werkte de bal in het doel: 2-0.

Doordat NEC/FC Oss daarna een andere speelwijze ging hanteren, was O/15 even van slag. Het spel werd onrustiger, waardoor de bezoekers een paar keer gevaarlijk konden worden. Al snel herstelde Feyenoord/Excelsior zich, maar omdat enkele goede kansen niet werden benut, bleef het bij 2-0.

Feyenoord/Excelsior O/15 – NEC/FC Oss C1 2-0

21’ 1-0 Albertus
29’ 2-0 Da Silva

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/15: Van der Linden; Koomen (54’ Klooster), Knoester, Yalamoglu (59’ Van der Meer), Gronsveld (36’ Ulusoy); De Vos, Da Silva, El Baad (43’ Van der Pijl); Manusama (62’ Bilendo), Albertus en James.

DAVEREND BEGIN FINALEPOULE VOOR ONDER 14
Feyenoord/Excelsior onder 14 is uitstekend begonnen aan de tweede helft van het seizoen. In de finalepoule, waarin de tien beste ploegen van de eerste seizoenshelft elkaar treffen, speelden de Rotterdammers tegen PSV C2. De Eindhovenaren werden met 5-0 verslagen, onder meer door drie treffers van Marlon Slabbekoorn.

De start van O/14 was overweldigend. De Rotterdammers hadden het initiatief en creëerden via snel combinatievoetbal de nodige kansen. Na twintig minuten leverde dat de eerste treffer op. Een verdediger van PSV maakte hands in het strafschopgebied en uit de daarop volgende strafschop maakte Slabbekoorn de 1-0.

Daarna moest Feyenoord/Excelsior een beetje gas terug nemen. PSV kreeg meer de gelegenheid om zich voor het doel van keeper Rick van der Mast te vertonen, maar de doelman redde een aantal malen knap op inzetten van de bezoekers.

De tweede helft begon O/14 net als de eerste met fel en aanvallend spel. Binnen vijf minuten leverde dat een prachtige goal van Slabbekoorn op. De middenvelder nam een voorzet van Jordy den Hoedt in een keer op de wreef en pegelde de bal in het doel.

Die treffer leidde een fase in waarin Feyenoord/Excelsior snel uitliep naar een comfortabele voorsprong. Francisco Bilendo maakte binnen twee minuten twee treffers en Slabbekoorn bepaalde met zijn derde treffer de eindstand op 5-0.

Kurvers was na afloop vol lof over de prestatie van zijn team. ‘De jongens verdienen een geweldig compliment. Ze hebben tot uitvoering gebracht wat we graag willen zien en waar we veel op trainen. Dat geeft een enorme voldoening.’

Feyenoord/Excelsior O/14 – PSV C2 5-0

20’ 1-0 Slabbekoorn
40’ 2-0 Slabbekoorn
45’ 3-0 Bilendo
47’ 4-0 Bilendo
61’ 5-0 Slabbekoorn

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/14: Van der Mast; El Hankouri, Eyongakpa, Verdonk (45’ Sonha), Absalem; Van der Meer (45’ Hammouti), Slabbekoorn, Korporaal; Den Hoedt, Bilendo (52’ Franse) en Conraad (63’ Letterie).