Fanshop
Fanshop

Beloften en Jong De Graafschap in evenwicht

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond de eredivisie voor beloftenelftallen hervat met een gelijkspel. In het eerste duel na de winterstop deelden de Rotterdammers de punten met Jong De Graafschap. In de Achterhoek stond er na negentig minuten een 0-0 eindstand op het scorebord. ‘Over het resultaat ben ik niet ontevreden’, zei trainer André Hoekstra na afloop. ‘Maar zeker in de eerste helft hadden we eigenlijk een voorsprong moeten nemen.’
Uit tegen Jong De Graafschap ontpopte Luc Castaignos zich voor de rust tot de gevaarlijkste Feyenoorder. Zo eindigde een kopbal van de jeugdinternational op de lat, na goed voorbereidend werk van de bedrijvige Nayib Lagouireh. Na twintig minuten wist Castaignos het net wel te vinden, maar zijn treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd.

De aanvaller liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en bleef loeren op zijn kans. Tien minuten voor rust leek die alsnog te komen, toen hij eerder dan de doelman van De Graafschap bij de bal was. Castaignos werd echter hardhandig ten val gebracht door de keeper, waarna heel het Rotterdamse kamp rekende op een strafschop. De arbiter wuifde het incident echter weg, waardoor de kans op een voorsprong voor de ploeg van Hoekstra verkeken ging.

In de tweede helft hadden de Rotterdammers het aanvankelijk moeilijk. De thuisploeg zette aan, waarna Jong Feyenoord/Excelsior de eerste twintig minuten nauwelijks onder de druk vandaan wist te komen. Pas nadat invaller Andrea Fileccia binnen de lijnen was verschenen, ging de strijd weer gelijk op. Tijdens het laatste half uur waren er kansen over en weer, maar gescoord werd er mede door goed keeperswerk van Feyenoord-doelman Kostas Lamprou niet meer.

Jong De Graafschap – Jong Feyenoord/Excelsior 0-0

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior:
Lamprou; Eekman, Van Steensel, A Cohen, Martins Indi; Leerdam, Isoufi (60’ Fileccia), Mokotjo; Lagouireh (46’ Baltes), Castaignos en Ribeiro.