Been ziet perspectief na nederlaag

Mario Been trof zondag na afloop van de 2-1 nederlaag tegen FC Twente een selectie in de kleedkamer die teleurgesteld was, maar ook strijdvaardig. De spelers gaven al snel na de wedstrijd aan elkaar te kennen dat Feyenoord een prima wedstrijd op de mat had gelegd in Enschede, ook al stonden de Rotterdammers na een tegentreffer in blessuretijd van Bryan Ruiz uiteindelijk met lege handen. ‘Alle spelers beseften dat als wij vanuit deze basis doorgaan en deze werklust elke week laten zien, dat we dan meer uit wedstrijden zullen halen dan we de afgelopen weken hebben laten zien’, zei Been.

De trainer was achteraf met name tevreden over het spel dat zijn ploeg in de eerste twintig minuten van de wedstrijd had laten zien. Feyenoord vond telkens de vrije man op het middenveld en kon Twente op die manier vrijwel constant onder druk zetten. ‘We gingen daarna ook met een goed gevoel de rust in, al wisten we dat Twente natuurlijk uitstekende spelers heeft en heel goed kan voetballen. Toch kreeg ik ook na rust steeds meer het gevoel dat wij een goal konden scoren.’

Dat gevoel kwam ook uit, nadat Gill Swerts op fraaie wijze de 0-1 binnen schoot. ‘Daarna brak een belangrijke fase aan, waarin we kansen kregen om de score uit te breiden’, vertelde Been. ‘Ik had toen het gevoel dat we eindelijk de negatieve spiraal waar wij inzitten konden doorbreken. Helaas gebeurden daarna dingen die je liever niet wilt zien in deze fase.’

FC Twente kwam namelijk een kwartier voor tijd terug in de wedstrijd via een doelpunt van Wout Brama, waarna Feyenoord in de slotfase verder terug werd gedrongen op eigen helft. ‘Uiteindelijk staan we na de 2-1 in de laatste minuut met lege handen, wat heel teleurstellend is’, concludeerde Been. ‘Dit resultaat is een nieuwe domper, maar we kunnen tevreden zijn over onze strijdwijze en de inzet van de spelers. Er wachten ons nog dertien heel belangrijke wedstrijden. Als we daarin hetzelfde laten zien als vandaag, staan we hopelijk binnenkort weer een keer aan de goede kant van de score.’

Megastad FM - Interview Mario Been (Twente-Feyenoord)