Beloften delen punten met Jong PSV: 1-1

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond het duel in de eredivisie voor beloftenelftallen met Jong PSV met 1-1 gelijkgespeeld. Op Woudestein kwam de ongeslagen koploper uit Eindhoven na een half uur op 0-1, maar zorgde André Bahia nog voor de rust voor de gelijkmaker. De Eindhovenaren drongen de thuisploeg in de tweede helft ver terug, maar wisten de uitblinkende Kostas Lamprou niet meer te passeren.
Beide ploegen waren de eerste helft redelijk aan elkaar gewaagd. Jong PSV had weliswaar iets meer balbezit, maar wist eigenlijk geen moment echt gevaarlijk te worden. Pas na een half uur kregen de Eindhovenaren de eerste grote kans en toen was het ook direct raak op Woudestein. Jason Bourdouxhe kwam bij de tweede paal voor zijn directe tegenstander en schoot een puntgave voorzet van Stef Nijland hard achter de kansloze Lamprou.

Lang keek de thuisploeg niet tegen deze achterstand aan, want binnen zes minuten zorgde Bahia na een corner van Ricky van Haaren voor de gelijkmaker. De Braziliaan was alert tijdens een scrimmage voor het doel van Cassio Ramos en passeerde met een intikker zijn landgenoot in Eindhovense dienst.

Jong PSV voerde in de tweede helft het tempo op en dat resulteerde direct in meerdere mogelijkheden. Het was aan Lamprou te danken dat Jong Feyenoord/Excelsior in de wedstrijd bleef, want de Griekse doelman – die maandag bij Feyenoord terugkeerde na een half jaar op huurbasis bij Excelsior – reageerde sterk bij inzetten van onder meer Género Zeefuik, Jan Kromkamp, Josemar Makiavala en Nijland.

Jong Feyenoord/Excelsior kon na de rust weinig tegenover de Brabantse dadendrang stellen. Nayib Lagouireh stelde vroeg in de tweede helft Ramos op de proef met een gekruld schot, maar verder wisten de Rotterdammers de Braziliaanse doelman geen moment meer in de problemen te brengen.

Jong PSV bleef daarentegen aandringen, maar vond ook in het restant van de wedstrijd keer op keer de uitblinkende Lamprou op haar weg, waardoor de wedstrijd uiteindelijk onbeslist eindigde. Volgende week maandag staan beide ploegen wederom tegenover elkaar, dan in het toernooi om de KNVB beker voor beloftenelftallen.

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong PSV 1-1

29’ 0-1 Bourdouxhe