Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Larsen en Meeuwis sluiten aan bij selectie

Mario Been heeft tijdens de groepstraining van woensdagochtend voor het eerst kunnen beschikken over de aanwinsten Søren Larsen en Marcel Meeuwis. De twee trainden volledig mee tijdens de oefensessie in De Kuip, in de voorbereiding op de competitiewedstrijd van aanstaande zondag tegen Vitesse. Ook Ryo Myaichi, die wordt geleend van Arsenal, en Kostas Lamprou, die is teruggekeerd van Excelsior, maakten de volledige training mee.
Het grootste deel van de training, die door tientallen supporters vanaf de tribune werd bekeken, stond in het teken van een partijspel op het volledige veld. Tijdens de eerste helft van het partijspel kregen alle spelers die afgelopen zondag in de basis startten tegen FC Twente een hesje. In de tweede helft voerde Been een aantal wisselingen door en behoorden Meeuwis, Larsen en Krisztian Simon tot het elftal met hesjes.



Larsen, die één van de twee doelpunten maakte in het partijspel, keek na afloop met een goed gevoel terug op zijn eerste training in dienst van Feyenoord. ‘Ik heb nog niet de kans gehad om mijn ploeggenoten goed te leren kennen, maar ik merkte tijdens het partijspel wel dat het spel van deze ploeg mij goed ligt’, vertelde de aanvaller in de catacomben van De Kuip. ‘Voor de training hebben we kort doorgesproken hoe het elftal wil spelen en waar mijn kwaliteiten liggen en dat voelde tijdens de training direct goed.’



Na afloop van de groepstraining nam spitsentrainer Roy Makaay, die tijdens het partijspel weer even zelf als spits in actie kwam, de aanvallers apart onder zijn hoede voor een afwerkoefening. ‘Daar was ik erg blij mee’, vertelde Larsen. ‘In Frankrijk werd er maar weinig op afwerken getraind, terwijl dat voor een spits de belangrijkste oefeningen zijn. Het voelde goed om hier direct op mijn eerste training specifiek op afwerken te trainen.’



Meeuwis en Larsen kunnen hun officiële debuut maken voor Feyenoord in de uitwedstrijd tegen Vitesse. Het duel in het Gelredome wordt aanstaande zondag om 12.30 uur gespeeld.