Fanshop Tegemoetkoming
Fanshop Tegemoetkoming

Meld je aan voor de Feyenoord Talentendagen

De jaarlijkse Feyenoord Talentendagen worden dit seizoen gehouden op maandag 28 februari en dinsdag 1 maart. Jonge voetbaltalenten (jongens) geboren tussen 1 januari 2000 en 31 december 2004 krijgen die dagen op Varkenoord de kans een plaats binnen de jeugdopleiding van Feyenoord te verdienen. De voetballertjes zullen worden beoordeeld door de jeugdtrainers van Feyenoord Academy, die daarbij worden geassisteerd door een aantal spelers van het eerste elftal van Feyenoord.
Aanmelden voor de Feyenoord Talentendagen kan hier tot 13 februari. Voetballertjes die in aanmerking komen om deel te nemen, ontvangen in de week van 15 tot en met 19 februari een persoonlijke uitnodiging met daarin aanvullende informatie over het programma tijdens de dag. 

De Feyenoord Talentendagen vinden plaats op Feyenoords sportcomplex Varkenoord naast De Kuip. Op maandag 28 februari is het de beurt aan de jongens die zijn geboren in 2000 of 2001 (E-pupillen). Een dag later mogen de voetballertjes geboren in 2002, 2003 of 2004 (F-pupillen) laten zien wat ze in huis hebben. 

In het verleden hebben meerdere voetballers via de Feyenoord Talentendagen het eerste elftal van de Rotterdamse club gehaald. Stefan de Vrij is het meest recente voorbeeld. De jeugdinternational meldde zich op jonge leeftijd tijdens een talentendag op Varkenoord en werd nadien opgenomen in de jeugdopleiding van de Rotterdamse club. Inmiddels heeft hij na ruim een jaar tijd bij het eerste elftal reeds meer dan dertig wedstrijden in de eredivisie achter zijn naam staan. 

Feyenoord Academy werd afgelopen seizoen onderscheiden met de Rinus Michels Award voor de beste jeugdopleiding van Nederland. De jeugdopleiding levert de laatste jaren talent na talent af voor het eerste elftal, zoals Leroy Fer, Georginio Wijnaldum, Luc Castaignos, Diego Biseswar, Erwin Mulder, Kelvin Leerdam, Stefan de Vrij, Bart Schenkeveld en afgelopen zomer nog Bruno Martins Indi, Ricky van Haaren en Jerson Cabral. 

Meld je hier aan voor de Feyenoord Talentendagen.