Feyenoord O/19 verslaat Groningen/Cambuur A1

Feyenoord/Excelsior O/19 heeft zaterdag Groningen/Cambuur A1 met 3-2 verslagen. De Rotterdammers zagen de bezoekers na een 3-0 voorsprong terugkomen, maar hielden knap stand. O/17 won in eigen huis met 3-0 van FC Utrecht B1. Voor O/16 leverde het thuisduel met Sportclub Excelsior B2 een 3-1 zege op. O/15 ging op bezoek bij RBC Roosendaal C1 en won met 1-2. De wedstrijd van O/18 tegen N.E.C. A1 werd afgelast. O/14 speelt zondag in Alkmaar tegen AZ C2.
ONDER 19 IS GRONINGEN/CAMBUUR A1 DE BAAS

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdag FC Groningen/Cambuur A1 met 3-2 verslagen. De Rotterdammers leidden bij rust comfortabel met 3-0, maar zagen de bezoekers in de tweede helft razendsnel inlopen. Toch kwam de zege van O/19 nooit echt in gevaar.

De eerste helft werd door O/19 gedomineerd. Het spel was goed en de bezoekers werden zonder al te veel moeite teruggedrongen op eigen helft. Binnen het halfuur pakten de Rotterdammers de leiding. Mats van Huijgevoort scoorde uit een vrije trap.

Vijf minuten later werd het 2-0. Een voorzet op maat van Nygel Velder werd door Mick van Buren tot treffer gepromoveerd. Nog altijd slaagde Feyenoord/Excelsior er gemakkelijk in de bezoekers van het lijf te houden.

In de laatste minuut voor de pauze leek O/19 het duel te beslissen. Na een mooie aanval was het opnieuw Velder die de bal voorzette. Dit keer was Larbi El Harouchi de afmaker: 3-0.

Binnen drie minuten na de rust was de spanning weer helemaal terug in het duel. Eerst kwam Groningen/Cambuur uit een vrije schop op 3-1, een minuut later was het uit een corner 3-2.

Feyenoord/Excelsior knokte zich daarna goed terug en ging verder met het goede voetbal waarmee het in de eerste helft de voorsprong had gerealiseerd. Een aantal goede kansen leidden niet tot meer goals, maar ook de bezoekers werden niet meer gevaarlijk.

‘Deze overwinning had de groep echt nodig’, aldus trainer Jean-Paul van Gastel. ‘We hebben de afgelopen weken een aantal volstrekt onverdiende nederlagen geleden. Deze overwinning was erg welkom en overigens ook volkomen terecht.’

Feyenoord/Excelsior O/19 – FC Groningen/Cambuur A1 3-2

27’ 1-0 Van Huijgevoort
33’ 2-0 Van Buren
45’ 3-0 El Harouchi
47’ 3-1
48’ 3-2

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19: Konijnenburg; Rutten, Smith, M. Steenvoorden, Van Huijgevoort; Jansen (30’ Bouwmeester), Rashid, El Harouchi; Velder (80’ Van den Engel), Van Buren (83’ Cornelissens) en Schoonheijm.

DEGELIJKE ZEGE ONDER 17 OP FC UTRECHT B1

Feyenoord/Excelsior onder 17 heeft zaterdag met 3-0 gewonnen van FC Utrecht B1. Op Varkenoord kwam de ploeg van trainer Cor Adriaanse geen moment in de problemen.

‘Een dik verdiende overwinning’, vond Adriaanse. ‘We zetten goed druk op Utrecht, dat daardoor niet in zijn spel kwam. De instelling was goed en ook het spel was naar behoren. We moeten alleen leren aan de bal nog iets rustiger te spelen.’

O/17 was vanaf de start van het duel de betere ploeg. Utrecht kwam nauwelijks aan voetballen toe door het felle spel van de Rotterdammers. Het duurde een halfuur voordat Feyenoord/Excelsior op voorsprong kwam. Een goede voorzet van Robbert Olijfveld kon bij de tweede paal door Jean-Paul Boëtius worden teruggekopt, waarna Kevin Dercks de 1-0 op zijn naam bracht.

Een minuut voor de pauze verdubbelde O/17 de voorsprong. Een lange bal van doelman Boy de Jong werd door Anass Achahbar knap met het hoofd verlengd. De kopbal van de spits bereikte Boëtius, die met een keihard schot de doelman van de bezoekers passeerde: 2-0.

Met de comfortabele voorsprong begonnen de Rotterdammers rustig aan de tweede helft. De bezoekers slaagden er niet in om gevaar te stichten voor het doel van Feyenoord/Excelsior. O/17 wachtte geduldig op de mogelijkheden om de score verder uit te bouwen.

De laatste treffer viel een kwartier voor tijd. Utrecht was slordig in de opbouw en verspeelde een eenvoudige bal aan Achahbar. De aanvaller wist met deze buitenkans wel raad en bepaalde de eindstand op 3-0.

Feyenoord/Excelsior O/17 – FC Utrecht B1 3-0

28’ 1-0 Dercks
40’ 2-0 Boëtius
66’ 3-0 Achahbar

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/17: De Jong; Thong, Rekik, Kongolo, Woudenberg; Dercks, Trindade De Vilhena, Sleegers; Boëtius, Achahbar en Olijfveld (70’ Gomez Nieto).

ONDER 16 VERSLAAT SPORTCLUB EXCELSIOR B2

Feyenoord/Excelsior onder 16 heeft zaterdag het thuisduel met Sportclub Excelsior B2 met 3-1 gewonnen. Het team van trainer Gaston Taument had een tegentreffer nodig om wakker geschud te worden, maar had daarna geen kind aan de stadsgenoot.

O/16 startte niet goed aan het duel. Hekkensluiter Excelsior hanteerde een fysieke speelstijl en de thuisploeg ging daar in de beginfase te veel in mee. Na tien minuten kwam Excelsior uit een vrije trap op 0-1.

Dat schudde Feyenoord/Excelsior wakker. Er werd meer gevoetbald en dat leidde al snel tot een aantal goede kansen op de gelijkmaker. Een eerste grote kans werd door Brandon Robinson niet benut; de aanvaller schoot op de lat. Een minuut later was het wel raak toen de doelman van Excelsior geen antwoord had op een leep schot van Robinson.

Nog voor de rust zag Taument zijn ploeg op voorsprong komen. Rick Dekker speelde de bal op Jesse Driebergen, die bezorgde de bal op maat terug en Dekker schoot de bal hard in het doel: 2-1.

Na de rust slaagde O/16 er niet in het goede spel uit de eerste helft een vervolg te geven. Het kwam meer en meer aan op fysiek spel, waardoor van verzorgd voetbal geen sprake meer was. De bezoekers werden niet gevaarlijk en voor Feyenoord/Excelsior was het zaak het duel zo snel mogelijk in het slot te gooien.

Dat lukte tien minuten voor tijd. Een lage voorzet van Silgio Thenu werd bij de tweede paal door Robinson binnen gewerkt. O/16 speelde het duel daarna rustig uit.

‘Op de eerste tien minuten na, was ik tevreden over de eerste helft’, vertelde Taument na afloop. ‘De tweede helft was niet goed. Dat was vechtvoetbal.’

Feyenoord/Excelsior O/16 – Excelsior B2

10’ 0-1
22’ 1-1 Robinson
37’ 2-1 Dekker
71’ 3-1 Thenu

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/16: Franken; Cabral, Maatsen, Van Beek, Hardeveld (60’ Dorand); Kassels, Dekker, Kasdorp (60’ Lopes Martins de Veiga); Thenu, Robinson en Driebergen.

ONDER 15 MET NEGEN MAN VOORBIJ RBC ROOSENDAAL C1

Feyenoord/Excelsior onder 15 heeft zaterdag het uitduel met RBC Roosendaal C1 met 1-2 gewonnen. De Rotterdammers eindigden het duel, dat vrij sportief verliep, met negen man. Caner Yalamoglu en Robbert de Vos werden met rood van het veld gestuurd.

‘Dat wekt de indruk dat het harde wedstrijd was,’ reageerde trainer Jeffrey Oost. ‘Dat was zeker niet het geval. Die kaarten kwamen eigenlijk een beetje uit het niets. Maar daar heb je mee te maken, gelukkig hebben we de wedstrijd met een goed resultaat afgesloten.’

O/15 had de wedstrijd vanaf het begin onder controle. Het spel van de Rotterdammers was behoorlijk, maar kenmerkte zich door veel kleine slordigheden. Er werd veel onnodig balverlies geleden en de duels gingen te gemakkelijk verloren.

Tien minuten voor de pauze kwam O/15 uit een hoekschop via Jop Knoester op voorsprong. Vijf minuten later was het opnieuw raak. Een diepe bal van Robbert de Vos werd door Junior Albertus opgepikt en diagonaal binnen geschoten: 0-2.

Ook aan de tweede helft startte Feyenoord/Excelsior goed. RBC werd onder druk gezet en O/15 werd een aantal keren gevaarlijk voor het doel van de thuisploeg. Het ontbrak echter telkens aan scherpte voor het doel, waardoor een derde treffer uitbleef.

De Vos was nog het dichtst bij de beslissing toen hij de bal uit een vrije trap in een keer op zijn schoen nam. Zijn volley leek in het doel te verdwijnen, maar spatte uiteen op de paal.

In de slotfase kreeg Yalamoglu voor een sliding van achteren een rode kaart. De tien man van Feyenoord/Excelsior moesten daarna toestaan dat RBC de 1-2 op het scorebord bracht. In de blessuretijd werd De Vos om onduidelijke redenen met zijn tweede gele kaart ook van het veld gestuurd, maar de negen Rotterdammers hielden stand.

RBC Roosendaal C1 – Feyenoord/Excelsior O/15 1-2

26’ 0-1 Knoester
30’ 0-2 Albertus
70’ 1-2

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/15: Van der Linden; Ulusoy (26’ James), Knoester, Yalamoglu, Gronsveld; De Vos, Van der Pijl, Manusama (50’ Proost); El Baad (40’ Klooster), Albertus (40’ Da Silva) en Lubanzadio.