Been: ‘Zege geeft de burger moed’

De bevrijding was na afloop van de eerste overwinning van de tweede seizoenshelft af te lezen van het gezicht van trainer Mario Been. De afgelopen weken kreeg de coach wel de complimenten voor het spel van zijn ploeg, maar de beloning in de vorm van drie punten bleef steeds uit. ‘Deze zege is een opluchting en geeft de burger moed’, zei de coach. ‘Het was fijn om na de wedstrijd in de kleedkamer eindelijk weer blije koppies te zien.’

Het eerste kwartier was het van beide kanten aftasten in De Kuip, waarna Feyenoord via schitterende doelpunten van Ryo Miyaichi en Diego Biseswar een 2-0 voorsprong nam. Been was lovend over zijn twee buitenspelers. ‘Ze speelden allebei uitstekend’, zei hij. ‘Ze voerden hun verdedigende taken goed uit en brachten daarnaast in aanvallend opzicht iets extra’s. Diego heeft zijn plek in de ploeg zelf afgedwongen door hard te werken tijdens de trainingen en het te laten zien in wedstrijden.’

Feyenoord werd in De Kuip zowel voor als na de rust veel onder druk gezet door Heracles, dat ook het meeste balbezit had. ‘Maar echte kansen hebben wij ze niet gegeven, afgezien van een moment in blessuretijd’, zei Been. ‘Na de rust speelden wij een soort reactievoetbal, maar deze overwinning is absoluut niet gestolen. De grootste kansen waren vandaag voor ons.’

MegastadFM - Reactie Biseswar (Feyenoord - Heracles Almelo) by Feyenoord Rotterdam