Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Kinderen Scoren op Zuid genieten op Varkenoord

Zo’n vijftig schoolkinderen uit Rotterdam-Zuid hebben woensdagmiddag deelgenomen aan een gasttraining van Feyenoord, in het kader van het project Scoren op Zuid. Op één van de kunstgrasvelden op Varkenoord kregen de kinderen, in de leeftijdscategorie vijf tot en met elf jaar, verdeeld over verschillende groepen diverse oefeningen voorgeschoteld door in totaal zes trainers van de Feyenoord Voetbalschool. Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi, twee van de drie ambassadeurs van Scoren op Zuid, assisteerden de trainers en gaven de aanwezige kinderen nuttige tips.


De circa vijftig deelnemertjes waren afkomstig van de School Sport Verenigingen Hillesluis, Lombardijen, Hordijkerveld en Charlois. ‘Door de aanwezigheid van spelers van de selectie en trainers van de jeugdopleiding, hadden de kinderen een heel mooie middag’, vertelde Jeremy Versteeg, projectcoördinator van Scoren op Zuid en tevens trainer van Feyenoord onder 9 en onder 8, na afloop. ‘Het plezier stond voorop vandaag en dat straalde er vanaf bij de deelnemertjes.’



Scoren op Zuid is een samenwerking tussen Feyenoord, Rotterdam Sportsupport en de deelgemeente Feijenoord, waarbij Feyenoord zich inzet voor de jeugd in de omringende wijken. Hierbij focust de Rotterdamse club op twee thema’s: sport en educatie.