Verlies Feyenoord onder 19 bij ADO A1

Feyenoord/Excelsior O/19 is zaterdag op bezoek bij ADO Den Haag A1 tegen een ongelukkige 2-0 nederlaag aangelopen. O/18 won in eigen huis met 3-2 van Elinkwijk A1. De topper tussen Ajax B1 en Feyenoord/Excelsior O/17 werd door de Rotterdammers met 2-0 verloren. O/16 won in Roosendaal met 1-4 van RBC B1. O/15 was thuis met 5-0 veel te sterk voor NAC Breda C1. O/14 won met 1-4 bij NEC/FC Oss C2.
ONDER 19 IN SLOTFASE ONDERUIT BIJ ADO DEN HAAG A1

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft het uitduel met ADO Den Haag A1 zaterdag met 2-0 verloren. De Rotterdammers kregen in Den Haag te weinig. Nadat de ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel had verzuimd zelf te scoren, ging de thuisploeg er in de slotfase met de winst vandoor.

‘Deze wedstrijd is typerend voor ons seizoen tot nu toe’, keek Van Gastel terug op het duel. ‘We hebben heel aardig gespeeld en de kansen ook afgedwongen, maar we maken ze niet af. En doelpunten maken is toch wel handig als je een wedstrijd wilt winnen.’

O/19 was in de eerste helft de bovenliggende ploeg. Met goed voetbal creëerden de Rotterdammers de nodige kansen. Voor het doel van de Hagenaars ontbrak echter steeds de scherpte.

Als Feyenoord/Excelsior wel met scherp schoot, was daar telkens de doelman van ADO, die een aantal inzetten van O/19 knap uit zijn doel hield. ADO zelf ontplooide aanvallend nauwelijks activiteiten, waardoor O/19 niet in de problemen kwam.

De tweede helft liet hetzelfde beeld zien. Feyenoord/Excelsior was de beter voetballende ploeg, maar tot een treffer kwam het niet. ADO leek tevreden met een punt en beperkte zich vooral tot tegenhouden.

Tot de Hagenaars er zeven minuten voor tijd wél een keer gevaarlijk uitkwamen en het gelijk raak was. Drie minuten later kwam ADO op gelukkige wijze ook nog op 2-0. Doelman Michael Osseweijer werkte een hoge bal weg en zag die voor de voeten van een van de Hagenaars belanden. De aanvaller profiteerde gretig en werkte de bal in het doel.

ADO Den Haag A1 – Feyenoord/Excelsior O/19 2-0
83’ 1-0
86’ 2-0

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19: Osseweijer; Rutten, Smith, M. Steenvoorden, De Vries (65’ Jansen); Bouwmeester, Rashid, El Harouchi; Schoonheijm (75’ Van den Engel), Van Buren en Velder.

ONDER 18 WINT DUEL MET CONCURRENT ELINKWIJK

Feyenoord/Excelsior onder 18 heeft zaterdag het thuisduel met Elinkwijk A1 met 3-2 gewonnen. Het duel met de naaste concurrent voor het kampioenschap leek in een gelijkspel te eindigen, maar werd door O/18 in de laatste minuut beslist.

Het duel op Varkenoord begon letterlijk vanaf de aftrap bijzonder levendig. Nadat O/18 de aftrap had genomen, veroverde Elinkwijk de bal en werd doelman Bryan Struis met een afstandschot verrast.

Lang hoefden de Rotterdammers niet te treuren, want al snel werd de achterstand omgebogen in een voorsprong. Eerst werd een goede vrije trap van Marley Berkvens bij de tweede paal binnen gekopt door Desley van Oosten. Drie minuten later zorgde Joshua Steenvoorden voor de 2-1 voorsprong.

Ook die voorsprong was geen lang leven beschoren. Binnen het kwartier trok Elinkwijk de stand alweer gelijk. Uit het niets dwarrelde een afstandschot van de Utrechters over Struis in het doel en kon O/18 weer opnieuw beginnen.

In de tweede helft was Feyenoord/Excelsior heer en meester, maar de doelman van de bezoekers weigerde te capituleren. Hij redde een aantal keren knap op inzetten van O/18. De Rotterdammers zelf werden bij de enige serieuze kans die Elinkwijk in de tweede helft kreeg door Struis behoed voor een achterstand; de keeper redde uitstekend.

Twee minuten voor tijd bracht trainer Jan Gösgens Nick Geluk in de ploeg en dat was wat O/18 in de slotfase nodig bleek te hebben. De spits stond nog geen minuut in het veld toen hij de bal voor zijn voeten kreeg en met links onberispelijk raak schoot: 2-3.

‘Dit is een belangrijke overwinning’, zei Gösgens na afloop. ‘Elinkwijk is eigenlijk onze enige concurrent voor de titel. Zij hebben nu tien verliespunten en wij één. We staan er uitstekend voor.’

Feyenoord/Excelsior O/18 – Elinkwijk A1 3-2
1’ 0-1
10’ 1-1 Van Oosten
13’ 2-1 J. Steenvoorden
15’ 2-2
89’ 3-2 Geluk

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/18: Struis; Samsey, Van Oosten, Blokland, Y. van Deelen; J. Steenvoorden (73’ Scholman), Van der Velden (75’ Triel), Van der Laan (77’ Agatowski); Cornelissens, Blij (81’ Fer) en Berkvens (88’ Geluk).

DESASTREUZE START NEKT ONDER 17 TEGEN AJAX B1

Feyenoord/Excelsior onder 17 heeft zaterdag het uitduel met Ajax B1 met 2-0 verloren. Binnen tien minuten keek de ploeg van trainer Cor Adriaanse al tegen de 2-0 achterstand aan. In het restant van het duel slaagden de Rotterdammers er niet in de tweede nederlaag van het seizoen te voorkomen.

‘We hebben verdiend verloren,’ was de heldere conclusie van Adriaanse. ‘We hebben niet goed gevoetbald, te veel spelers haalden hun gebruikelijke niveau niet. Ik ben erg teleurgesteld, want dit zijn de wedstrijden waarin je kunt laten zien waar je staat. Maar er is nog niets verloren, we geven de moed niet op.’

Al na vijf minuten kreeg O/17 de eerste teleurstelling te verwerken. Een voorzet van Ajax werd half weggewerkt en kon door een speler van de Amsterdammers van buiten het strafschopgebied op goal worden geschoten. De inzet leek ongevaarlijk, maar toen de bal onderweg van richting werd veranderd moest doelman Boy de Jong kansloos toekijken hoe de bal in het doel verdween.

Nauwelijks bekomen van deze domper, kregen de Rotterdammers alweer de volgende tik. Een lange uittrap van de doelman van Ajax werd door Lucas Woudenberg tegen een medespeler aangeschoten, waarna de bal voor de voeten van een alerte Ajacied belandde: 2-0.

Feyenoord/Excelsior creëerde daarna nauwelijks kansen, maar leek wel de aansluiting te vinden via Terence Kongolo. De verdediger scoorde echter vanuit buitenspelpositie en zag zijn treffer terecht afgekeurd worden.

In de tweede helft leek de 3-0 er eerder aan te komen dan een doelpunt van de Rotterdammers. Ajax was slordig en verzuimde het duel definitief te beslissen en O/17 vertoonde zich nauwelijks gevaarlijk voor het doel van de Amsterdammers.

O/17 staat nu derde op de ranglijst achter PSV B1 en Ajax B1. De Rotterdammers hebben drie punten minder, maar speelden ook een duel minder dan de twee naaste concurrenten voor de titel.

Ajax B1 – Feyenoord/Excelsior O/17 2-0
5’ 1-0
7’ 2-0

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/17: De Jong; Thong, Rekik, Kongolo, Woudenberg; Trindade de Vilhena, Ake (69’ Dercks), Sleegers (59’ Toorenburg); Boëtius, Achahbar en Olijfveld (55’ Gomez Niëto).

WINST VOOR ONDER 16 BIJ RBC ROOSENDAAL B1

Feyenoord/Excelsior onder 16 heeft het uitduel met RBC Roosendaal B1 zaterdag met 1-4 gewonnen. Het team van trainer Gaston Taument domineerde de wedstrijd en was met vier treffers uiteindelijk genadig voor de Brabanders.

In het begin van het duel had Feyenoord/Excelsior moeite met het spel van de thuisploeg, dat de Rotterdammers met veel beweging probeerde te verrassen. Na elf minuten leverde die felle start RBC een voorsprong op, na een goed uitgespeelde aanval.

Daarna herpakte O/16 zich snel en kreeg de ploeg van Taument steeds meer grip op het spel van de tegenstander. Al snel leverde dat de gelijkmaker op. Een pass van Sven van Beek over veertig meter bereikte Rick Kasdorp in het strafschopgebied. Kasdorp nam de bal in de lucht aan en passeerde in één beweging de doelman van RBC op prachtige wijze.

In de veertigste minuut kreeg Feyenoord/Excelsior hulp van diezelfde doelman. Die liet een voorzet van Patrick Lopes Martins de Veiga glippen en stelde de alerte Silgio Thenu in staat te scoren.

Ook na de pauze hadden de Rotterdammers het duel helemaal onder controle en dienden de mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen zich in hoog tempo aan. Na een klein kwartier kwam de 1-3 op het bord via Brandon Robinson, na een hoekschop van Kasdorp.

Nadat veel goede kansen waren gemist, was het Cas Knoester die met een fraaie treffer de eindstand op 1-4 bepaalde. Knoester bleef oog in oog met de doelman uiterst koel en kon de bal na een goede kapbeweging ongestoord in het doel werken.

‘We hebben heel goed gespeeld’, vond Taument. ‘Op het eerste kwartier na hebben we het duel gedomineerd en zijn we niet in de problemen gekomen. We hadden vaker moeten scoren, maar dat lieten we na. Dat is het enige puntje van kritiek.’

RBC Roosendaal B1 – Feyenoord/Excelsior O/16 1-4
11’ 1-0
20’ 1-1 Kasdorp
40’ 1-2 Thenu
54’ 1-3 Robinson
70’ 1-4 Knoester

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/16: Jharie; Van de Ruit (41’ Korporaal), Cabral, Van Beek, Dorand (41’ Kassels); Dekker (65’ Knoester), Driebergen, Kasdorp; Thenu (65’ Hardeveld), Lopes Martins de Veiga en Robinson.

ONDER 15 RUIM VOORBIJ NAC BREDA C1

Feyenoord/Excelsior onder 15 heeft zaterdag met 5-0 van NAC Breda C1 gewonnen. Bij rust stond nog het minimale verschil van 1-0 op het scorebord, maar in de tweede helft had het team van trainer Jeffrey Oost aan tien minuten genoeg om het duel in het slot te gooien.

‘Er was vandaag geen vuiltje aan de lucht’, blikte Oost terug op de zege. ‘De jongens verdienen een compliment voor hun spel en de werklust. We waren op het eerste kwartier na stukken beter dan NAC Breda.’

In de eerste vijftien minuten ging het spel van O/15 en de gasten uit Breda gelijk op. Daarna ontwikkelde Feyenoord/Excelsior al snel een veldoverwicht. Dat leidde na twintig minuten tot de openingsgoal van Robbert de Vos, die een vrije trap vanaf twintig meter in het doel krulde.

Het vervolg van de eerste helft kenmerkte zich voor de Rotterdammers door pech. Kansen werden genoeg gecreëerd, maar voor het doel ontbrak het aan geluk. Drie inzetten belandden op de paal en ook de lat stond een tweede Rotterdamse treffer in de weg.

De tweede helft kende voor O/15 een droomstart. Polino Lubanzadio verdubbelde na twee minuten de score op aangeven van De Vos. Een minuut later bracht Omar El Baad de score op 3-0 en weer twee minuten later was het duel via opnieuw El Baad beslist: 4-0.

Feyenoord/Excelsior bleef het duel domineren, maar liet zich na de vierde treffer iets minder voor het doel van NAC zien. Vijf minuten voor het einde bepaalde Jop Knoester uit een hoekschop van El Baad de eindstand op 5-0.

Feyenoord/Excelsior O/15 – NAC Breda C1 5-0
20’ 1-0 De Vos
37’ 2-0 Lubanzadio
38’ 3-0 El Baad
40’ 4-0 El Baad
64’ 5-0 Knoester

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/15: Van der Linden (48’ Van der Hoek); Ulusoy (51’ Gronsveld), Koomen, Knoester, James; De Vos (53’ Van der Pijl), El Baad, Manusama; Proost (42’ Klooster), Da Silva en Lubanzadio (62’ Albertus).

ONDER 14 HEEFT AAN HELFT GENOEG TEGEN NEC/FC OSS C2

Feyenoord/Excelsior onder 14 heeft op bezoek bij NEC/FC Oss C2 met 1-4 gewonnen. In Nijmegen keek de ploeg van trainer Rob Kurvers zaterdag bij rust nog tegen een 1-0 achterstand aan, maar in de tweede helft trokken de Rotterdammers het spel naar zich toe.

De eerste helft verliep rommelig. O/14 speelde in een iets aangepaste opstelling en was in het begin zoekende. Omdat Feyenoord/Excelsior veel onnodig balverlies leed, kon NEC/FC Oss er een paar keer gevaarlijk uitkomen. De snelle en fysiek sterke spitsen van de thuisploeg waren een aantal keer dicht bij een treffer.

O/14 slaagde er lang in om de tegenstander van het lijf te houden, maar na 25 minuten was het toch raak voor de thuisploeg. In de eerste helft kwam Feyenoord/Excelsior vervolgens niet meer in de problemen, maar zelf creëerde het ook geen kansen.

In de tweede helft kwamen de Rotterdammers een stuk beter voor de dag. Mohammed El Hankouri stond na vijf minuten aan de basis van de gelijkmaker van O/14. Zijn voorzet zou door Marlon Slabbekoorn in het doel worden gewerkt, maar een verdediger van de thuisploeg was de middenvelder voor: 1-1.

Twee minuten later was de voorsprong voor Feyenoord/Excelsior een feit. Nilton Sonha was op aangeven van Jari Schuurman trefzeker. Een kwartier voor tijd gaf Schuurman opnieuw aan op Sonha, die dit keer met een fraaie lob de doelman verschalkte en voor de 1-3 zorgde. In de slotfase maakte Slabbekoorn de 1-4.

Rob Kurvers zag een leuke wedstrijd. ‘De eerste helft was rommelig, maar het was goed om te zien hoe goed we ons na rust herstelden. We hebben het spel toen echt naar ons toegetrokken. Daarover ben ik zonder meer tevreden.’

NEC/FC Oss C2 – Feyenoord/Excelsior O/14 1-4