Feyenoord ziet voorsprong in rook opgaan in Den Haag

Feyenoord heeft zondagmiddag een punt gepakt bij ADO Den Haag, maar stapte toch met een teleurgesteld gevoel van het veld bij de nummer vijf van de eredivisie. De Rotterdammers stonden door twee beeldschone treffers van Luc Castaignos tien minuten voor tijd namelijk nog met 0-2 voor, waarna het in de slotfase toch nog een puntendeling moest toestaan: 2-2.

In een vermakelijke eerste helft kwam ADO furieus uit de startblokken, maar naarmate de tijd verstreek kreeg Feyenoord steeds meer grip op de thuisploeg. De geconcentreerd spelende Rotterdammers hielden de rijen achterin over het algemeen goed gesloten. Slechts Dmitry Bulykin werd twee kopkansen toegestaan, maar beide keren redde Erwin Mulder prima.

Een geduldig Feyenoord zocht op zijn beurt steeds nadrukkelijker de aanval, een strijdwijze die zich uitbetaalde. Gino Coutinho had al de nodige moeite gehad met schoten van Ryo en Ron Vlaar, toen de ADO-doelman na precies een half uur moest passen bij een gewaagde doelpoging van Castaignos. De jeugdinternational werd in moeilijke positie aangespeeld door Vlaar, maar twijfelde niet, schoot van dicht bij de achterlijn met de rug naar het doel en zag zijn lef beloond: 0-1.

Castaignos toonde zich nog geen tien minuten later wederom het goudhaantje van Feyenoord en ook ditmaal was Vlaar de aangever. De aanvoerder bracht een corner van Ryo koppend in de doelmond waar Castaignos zijn kunststukje van even daarvoor herhaalde. De spits hielp Feyenoord met een prachtige omhaal aan een 0-2 voorsprong.

ADO probeerde na de rust de aansluitingstreffer wel te bewerkstelligen, maar grote problemen leverde dit lange tijd voor Feyenoord niet op. Mulder werd aanvankelijk alleen beproefd door Jens Toornstra met een vrije trap, waarop de doelman een uitstekende redding verrichtte.

De Rotterdammers kregen aan de andere kant de grootste kansen, wederom in de persoon in van Castaignos. De jeugdinternational krulde de bal halverwege de tweede helft met zijn linkerbeen langs Coutinho, maar zag zijn inzet uiteenspatten op de paal. Twee minuten later kreeg Castaignos op aangeven van Ryo – die zijn directe tegenstander Ahmed Ammi een uiterst lastige middag bezorgde – nogmaals de kans de wedstrijd definitief te beslissen, maar de aanvaller wist de bal oog in oog met Coutinho niet te controleren.

Het niet in het slot gooien van de wedstrijd kwam Feyenoord duur te staan, want in de laatste tien minuten van de wedstrijd ging de zo comfortabele voorsprong in rook op. Eerst bracht Charlton Vicento ADO terug in de wedstrijd door de 1-2 binnen te schieten, waarna Dmitry Bulykin vijf minuten voor tijd op aangeven van Toornstra ook nog eens van dichtbij de gelijkmaker achter de kansloze Mulder schoot.

In de allerlaatste seconde van de blessuretijd mocht Feyenoord nog één keer aanleggen voor een vrije trap, maar ook nu zat het de Rotterdammers niet mee. De inzet van Biseswar eindigde buiten bereik van Coutinho op de paal.

ADO Den Haag – Feyenoord 2-2

30’ 0-1 Castaignos
38’ 0-2 Castaignos
81’ 1-2 Vicento
85’ 2-2 Bulykin

Scheidsrechter: Makkelie

Geel: Radosavljevic, Ammi (beiden ADO Den Haag), Swerts, Meeuwis, Biseswar (allen Feyenoord)

Opstellingen:
ADO Den Haag: Coutinho; Ammi, Derijck, Leeuwin (70’ Visser), Piqué (46’ Kum); Immers, Radosavljevic, Toornstra; Verhoek, Bulykin en Kubik (49’ Vicento).
Feyenoord: Mulder; Swerts, Vlaar, De Vrij, De Cler; Meeuwis (83’ Bruins), Wijnaldum (74’ Fer), Leerdam; Biseswar, Castaignos (86’ Simon) en Ryo.

Megastad FM - Interview Castaignos (ADO Den Haag - Feyenoord) by Feyenoord Rotterdam